Raliul Moldovei Bacau la a 13-a editie

Digiqole Ad

13 ani de la prima editie a Raliului Moldovei Bacau – eveniment sustinut de Consiliul Judetean Bacau, creat de onesteanul Adrian Raspopa – campion si maestru al automobilismului sportiv romanesc.

Programata pentru inceputul lunii august (03-05.08.2023), editia din acest an a mult indragitei etapei moldave ii intampina pe sportivi si fanii sportului cu motor cu un program usor diferit fata de ultima editie

Pana sa vorbim insa despre ceea ce pregateste organizatorul Team Adi Raspopa pentru a 5-a etapa a sezonului national de raliuri, nu putem omite faptul ca pret de 7 zile judetul Bacau va trai la intensitate maxima tot ceea ce inseamna automobilismul sportiv romanesc. Programata in perioada 28-30 Iulie, etapa de viteza in coasta de la Valea Uzului va da tonul unei saptamani de motorsport pur, saptamana ce se va incheia in perioada 3-5 August cu Raliul Moldovei Bacau, etapa de traditie din Campionatul National de Raliuri „Betano”. Cei ce nu pot ajunge la fata locului nu trebuie insa sa-si faca griji, intrucat organizatorul se ingrijeste si de acest aspect, motiv pentru care ambele competitii vor fi transmise in direct pe canalele Prima Sport.

Odata cu publicarea documentelor oficiale in data de 6 Iulie s-a dat si startul perioadei de inscrieri, care va dura timp de 22 de zile – pana in seara zilei de 28 Iulie. In timp ce prima zi din saptamana raliului va fi dedicata publicarii altor documente precum lista de inscrieri sau roadbook, ziua de miercuri aduce si prima interactiune a sportivilor cu probele speciale, intrucat incepand cu ora 12:30 se da startul recunoasterilor. Acestea din urma se vor incheia in ziua imediat urmatoare, ora 20:00 cel tarziu.
Aceeasi zi – Joi, 3 August – mai programeaza testele oficiale de la Valea Budului in intervalul 13:00-18:00, precum si Conferinta de presa initiala, unde vor fi invitati atat sportivi cat si reprezentanti ai autoritatilor publice locale: Consiliul Judetean Bacau, Primaria Moinesti si Primaria Bacau. Programate pentru ora 20:30 Startul Festiv si Fotografia Oficiala vor avea loc imediat dupa conferinta, locul de desfasurare al acestora fiind in Piata Tricolorului din municipiul Bacau.

Pentru prima zi de concurs, actiunea Campionatului National de Raliuri „Betano” se muta in municipiul Moinesti – centrul competitional al zilei de 4 August. Festivitatile de joi seara vor continua si in dimineata zilei de vineri, caci echipajele inscrise in concurs vor primi startul oficial in concurs din parcul de start aflat in fata Primariei si Consiliul Local al Municipiului Moinesti. Dupa o prima trecere pe specialele „Runcu” (10,23 km), „Zemes” (14,13 km) si „Moinesti” (8,00 km), echipajele vor reveni in municipiul gazda Moinesti, acolo unde vor poposi pret de 30 de minute in parcul service din Piata Centrala Lucacesti (str. Nicu Enea), ca mai apoi, sa repete aceeasi bucla de trei probe speciale. Finalul zilei va aduce o noua vizita – de 45 minute – in service-ul din Moinesti, urmata de drumul pana in parcul inchis din Piata Tricolorului, municipiul resedinta de judet Bacau.

Dupa o bine-meritata odihna, service-ul si comandamentul revin la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, unde echipajele sunt asteptate sambata dimineata pentru ultimele retusuri inaintea primei bucle a zilei, constand din probele speciale „Trebes” (13,20 km) si „Hemeius” (8,30 km). La mijlocul zilei, concurentii revin in service-ul din parcarea CAEx Bacau pentru a-si pregati a doua bucla pe aceleasi speciale. Vizita din parcul de service se repeta si dupa aceasta a doua bucla, intrucat de la ora 15:25 se da startul Power Stage-ului „Trebes 3”, urmat de un service scurt de 15 minute si mult-asteptata Super Speciala de pe circuitul de karting „Speed Kart”.

In urma celor doua zile de concurs care vor purta echipajele de-a lungul a 12 probe speciale si 123,42 km cronometrati, Raliul Moldovei Bacau ajunge la final in acelasi loc unde, cu o zi inainte de prima proba, sportivii erau ovationati la Startul Festiv. Cele mai rapide perechi vor fi premiate pe scena Festivitatii de premiere amplasata in fata Prefecturii Bacau, Piata Tricolorului.

Editia a XIII-a a Raliului Moldovei Bacau – contand ca a 5-a etapa a Campionatului National de Raliuri ”Betano” este un eveniment organizat de Team Adi Raspopa si Rally Spirit Onesti, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, Primariei si Consiliului Local al municipiului Moinesti, Primariei si Consiliului Local al municipiului Bacau.

Recomandari pentru tine!