Phoenix merge pentru prima dată la Reșița

Deși are o carte de vizită impresionantă în Campionatul Național de Viteză în Coastă, Phoenix, Alfa Romeo Alfetta GTV strunită de Cătălin Cedric Ghigea, ajunge în acest weekend pentru prima dată pe faimosul traseu de la Reșița.

Chiar dacă în ultimele ediții ale campionatului național traseul de la Reșița nu a făcut parte din calendar, în 2017 se face dreptate în memoria lui Werner Hirschvogel, celebrul vitezist din Banat, cel care a și descoperit drumul de pe Valea Domanului. Atras de orașul Reșița, Cătălin Ghigea nu avea cum să rateze momentul și va duce Alfetta la start.

După ce în prima rundă a stagiunii 2017 a lipsit motivat, comportarea ireproșabilă pentru un automobil din anul 1975 pe parcursul următoarelor două etape a făcut ca Phoenix, campioana en-titre, să revină pe prima poziție a clasamentului general.

„Mă bucur foarte tare că se face dreptate și că revenim la Reșița. Îmi va face plăcere să-i prezint Alfei mele frumosul traseu descoperit de maestrul Werner Hirschwogel. Pe această cale țin să-i felicit pe organizatori pentru că au decis să dedice această etapă memoriei acestui mare deschizător de drumuri în materie de automobilism sportiv în acea zonă a țării”, a precizat pilotul din București.

În 2017, rândurile piloților care se vor alinia în parcul service sunt mai șubrede comparativ cu alte ediții, puțin peste 40 de viteziști însciindu-se în concurs. Cătălin Ghigea consideră de foarte bun augur competiția CNVCD II, care la Reșița va suplimenta ordinea de start cu alți 19 piloți.

„Sunt atras de Reșița, dar nu știu exact să spun de ce. Am citit de-a lungul vremii multe lucruri despre acest oraș care, odinioară, strălucea. Nicolae Iorga spunea că numele de Reșița vine de la latinescul Recitia, care s-ar traduce prin „izvorul rece”, un izvor care ar fi existat chiar pe Valea Domanului, acolo unde vom concura și noi. Mă bucur mult că organizatorii au luat decizia de a desfășura competiția pe versiunea lungă a traseului, cea de aproximativ 5 kilometri, pentru că așa gradul de spectaculozitate va fi și mai mare. În ceea ce mă privește, cu siguranță voi face tot posibilul să-i încânt pe cei care vor veni să ne încurajeze de pe margine”, a concluzionat Cătălin Cedric Ghigea.

Partenerii lui Cătălin Cedric Ghigea în anul 2017 sunt Autoitalia, importator Alfa Romeo, YACCO, Oldtimer Studio și publicația RacingWheels.

Recomandari pentru tine!