Max Verstappen il admira pe Oliver Bearman pentru debutul sau din Formula 1

Max Verstappen isi exprima speranta ca tanarul pilot Oliver Bearman, care a debutat in Formula 1, sa nu fie descurajat de faptul ca nu a reusit sa se califice in Q3 in timpul sesiunii de calificare de la Grand Prix-ul Arabiei Saudite, subliniind performanta impresionanta a acestuia avand in vedere pregatirea limitata.

Bearman a luat locul lui Carlos Sainz in cockpitul monopostului Scuderia Ferrari, Sainz fiind indisponibil din cauza unei apendicite. Cu doar sesiunea de antrenamente libere FP3 la dispozitie pentru a se acomoda cu SF-24, Bearman s-a descurcat admirabil, clasandu-se pe pozitia a 11-a in calificari, cu un ecart de doar 0,036 secunde fata de veteranul Lewis Hamilton.

Verstappen, campionul mondial in exercitiu, a laudat performanta tanarului pilot: „Este extrem de dificil sa te adaptezi la o pista cum este cea din Jeddah. Ceea ce a reusit sa faca este cu adevarat impresionant. L-am observat pe Bearman in primele sale tururi in FP3 si mi-am dat seama rapid ca se simte confortabil in masina. A fi doar la sase zecimi de pozitia de pole a mea, asta este o realizare remarcabila. A facut o treaba incredibila si sper ca a reusit sa se bucure de experienta, chiar daca intrarea intr-o noua echipa si conducerea unei masini necunoscute pot fi stresante.”

Charles Leclerc, colegul de echipa al lui Bearman la Ferrari, a mentionat ca nu a avut ocazia sa stea de vorba prea mult cu noul sau coechipier inainte de FP3, datorita faptului ca Bearman era ocupat sa se familiarizeze cu toate detaliile necesare in colaborare cu inginerii echipei. „Este cu siguranta una dintre cele mai dificile piste din calendar, fiind un circuit stradal si foarte rapid. Dar Oliver s-a descurcat exemplar„, a adaugat Leclerc.

Sergio Perez, care a participat la conferinta de presa alaturi de Verstappen si Leclerc dupa sesiunea de calificare de la Jeddah, a subliniat si el impresia puternica lasata de Bearman: „Performanta sa a fost foarte impresionanta… este un loc unde nu ti-ai dori sa debutezi. Este unul dintre cele mai provocatoare circuite, in care trebuie sa iti asumi cele mai mari riscuri si sa ai cea mai mare incredere in masina si in echilibru.”

In incheiere, parcursul lui Bearman demonstreaza pregatirea temeinica si potentialul sau in Formula 1. Cu toate acestea, spectacolul sau nu trebuie privit prin prisma rezultatelor imediate, ci prin prisma talentului evident si a adaptabilitatii sale rapide. Este o marturie a calitatii si rezilientei pe care le aduce in acest sport competitiv si intens.

Recomandari pentru tine!