Lupta stransa in Swift Cup la Raliul Argesului

Raliul Argesului 2020 a fost prima etapa a sezonului in Campionatul National de Raliuri Betano, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Desfasurat in perioada 26-27 iunie, evenimentul a revenit in calendar anul trecut, dupa 9 ani de absenta. Organizatorii au pregatit concurentilor un format care a inclus 105 kilometri cronometrati, impartiti in 6 probe speciale, distanta totala a raliului fiind de 375 kilometri.

Pentru acest an, echipajele au avut parte de o proba noua in apropiere de Campulung, in lungime de 12.40 km, aceasta urmand a fi parcursa vineri de doua ori. Pentru ziua de sambata, echipajele s-au intors pe frumoasele probe de pe Transfagarasan, noutatea in acest an fiind finish-ul probei ”Transfagarasan” in apropierea cabanei Capra. Desi accesul fanilor pe marginea probelor speciale a fost restrictionat, prin efortul organizatorilor, acestia s-au putut bucura de aproape 4 ore de transmisiuni live.

6 echipaje aveau sa fie prezente la startul primei etape din Swift Cup, cu unul mai mult fata de editia precedenta, 3 dintre acestea aflandu-se la debut in aceasta competitie (Bogdan Gheorghiu/Andrei Gheorghiu, Paul Popa/Laszlo Csegzy si Gabriel Stoian/Mihai Capet). Prima zi se incheie cu Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca in fotoliul de lideri, urmati de catre Danut Budai si Lucian Budai pe locul secund, ultima treapta a podiumului fiind ocupata de Bogdan siAndrei Gheorghiu.

Hotarati sa recupereze timpul pierdut in prima zi de concurs, in urma unei scurte incursiuni in decor, Danut si Lucian Budai incep ziua secunda cu o victorie pe prima proba speciala. Cei doi sunt urmati, la egalitate, de catre echipajele Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca, respectiv Bogdan si Andrei Gheorghiu. Din pacate, urcarea pe Transfagarasan face si o victima in cadrul Swift Cup, fiind vorba de echipajul Paul Popa/Laszlo Csegzy, acestia fiind nevoiti sa depuna armele cu probleme tehnice.

Dupa o scurta vizita in parcul de service, echipajele s-au intrecut pe ultimele doua probe speciale ale raliului. Cu un ritm foarte ridicat, Danut si Lucian Budai reusesc sa recupereze in totalitate timpul pierdut in prima zi, reusind sa se impuna in cadrul Swift Cup la Raliul Argesului. Locul secund i-a revenit echipajului Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca, la doar 7,2 secunde diferenta, cei care au dat dovada de mult de fair-play, oferind piese de schimb echipajului Budai/Budai, in urma incursiunii in decor pe care acestia au avut-o vineri.

Dupa un ritm foarte constant, locul 3 la finalul cursei a revenit echipajului format din tata si fiu, Bogdan si Andrei Gheorghiu fiind pentru prima data in aceasta formula si la bordul Swift-ului Sport. In urma acestora s-au situat echipajele Alex Ardelean/Horatiu Baltador, reveniti in ultimul moment la startul competitiei, si simpaticii Gabriel Stoian/Mihai Capet, care au reusit si un loc 2 in clasamentul debutantilor.

Swift Cup continua in 17-18 iulie cu urmatoarea competitie programata in Campionatul National de Raliuri Betano. Desfasurat pe probele speciale de asfalt din judetele Brasov si Harghita, Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total 2020 va fi o premiera pentru Romania: doua cluburi sportive organizeaza o etapa comuna.

Calin Bucur, promotorul Swift Cup, a fost foarte incantat de evolutia echipajelor participante la bordul modelului Swift Sport: „As dori sa ii felicit pe toti concurentii participanti la prima etapa din Swift Cup 2020, a fost un raliu foarte disputat si lupta s-a dat pana pe ultimii metri ai cursei. Inca o data, modelul Swift Sport si-a demonstrat competitivitatea, castigatorii competitiei reusind sa se impuna si in cadrul clasei RC5. Pentru urmatoarea etapa, Raliul Perla Harghitei Tess, speram ca numarul concurentilor inscrisi in Swift Cup sa creasca pentru a oferi un spectacol si o disputa mult mai interesanta.”

In 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum si RallyMax.ro

Recomandari pentru tine!