Loeb castiga in Spania, iar Ogier redevine lider

Spania a fost gazda penultimei etape din Campionatul Mondial de Raliuri. Raliul a fost unul mixt, cu probe de macadam si asfalt. Totodata la acest raliu, Sebastien Loeb si Petter Solberg revin in competitie.

Vineri

Prima zi adevarata de concurs le-a adus echipajelor probele de macadam. Liderul primei zile a fost Ott Tanak, estonianul fiind familiarizat cu aceasta suprafata. El a simtit presiunea colegului sau, Jari-Matti Latvala, dar pe cea de-a doua bucla a zilei, el are parte de o pana, finlandezul pierzand teren in fata lui Tanak. De problemele lui Latvala a profitat localnicul Dani Sordo ce incheie ziua pe locul 2.

Sambata

Penultima zi de concurs a reprezentat trecerea la asfalt, iar ca probele sa fie si mai dificile, ploaia si-a facut simtita prezenta. Ziua a inceput foarte prost pentru liderul de vineri, Ott Tanak. El a pierdut aproape 2 minute dupa ce a suferit o pana de cauciuc. Duelul pentru sefia raliului a fost unul intre Latvala si Ogier, francezul tragand tare, dar finlandezul a ripostat si a incheiat ziua in fotoliul de lider.

Duminica

Doar 4 probe erau in programul ultimei zile de concurs din Spania. Liderul zilei precedente, Latvala pierde tot din cauza ca a lovit usor un parapet si a avut din nou pana. Ogier si Loeb profita de necazul lui Latvala si au oferit o lupta spectaculoasa pentru victorie. Pana la urma, victoria i-a revenit lui Sebastien Loeb.

Asadar, legendele Sebastien Loeb/Daniel Elena – Citroen C3 WRC se impun in Raliul Spaniei. Ultimul lor succes a fost in 2013 la Raliul Argentinei. Locul secund a fost ocupat de francezii Sebastien Ogier/Julien Ingrassia-Ford Fiesta WRC, care cu acest loc 2, trec in fruntea clasamentului. Ultima treapta a podiumului le-a revenit coechipierilor lor, Elfyn Evans/Daniel Barritt, tot pe Ford Fiesta WRC.

Echipajele ce incheie raliul in zona punctelor sunt:

4.Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul-Hyundai i20 WRC

5.Dani Sordo/Carlos del Barrio-Hyundai i20 WRC

6.Ott Tanak/Martin Jarveoja-Toyota Yaris WRC

7.Esapekka Lappi/Janne Ferm-Toyota Yaris WRC

8.Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila-Toyota Yaris WRC

9.Craig Breen/Scott Martin-Citroen C3 WRC

10.Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Hyundai i20 WRC.

La general, lupta pentru titlu este foarte animata, Ogier trece in frunte, Neuville este pe 2, iar Tanak cade pe 3.

Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen-Skoda Fabia R5 castiga la WRC2, Jan Kopecky/Pavel Dresler-Skoda Fabia R5 si Petter Solberg/Veronica Engan – VW Polo R5 completeaza podiumul.

Romanii Simone Tempestini/Sergiu Itu-Citroen C3 R5 incheie raliul pe 10 la WRC2, dupa ce Sambata au iesit in decor si au continuat cu regula SuperRally.

La WRC3, italienii Enrico Brazzoli/Luca Beltrame – Peugeot 208 R2 inving. Podiumul a mai fost ocupat de Taisko Lario/Tatu Hamalainen-Peugeot 208 R2 si Louise Cook/Davis Stefan – Ford Fiesta R2.

Cam asa s-a decis Raliul Spaniei 2018. Ultima etapa din WRC va fi una extrem de disputata la titluri, atat la piloti, cat si constructori. Aceasta se va disputa in Australia, in perioada 15-18 noiembrie. Actiunea de la Antipozi va putea fi vazuta pe Telekom Sport, Red Bull TV si WRC +.

Sursa articol: rpmracingro.wordpress.com

Noutati
Vezi mai multe