Toyota GR Yaris Rally2 si clasa Rally5-Kit sunt noutatile din Europeanul de Raliuri ( ERC )

Campionatul European de Raliuri (ERC) isi intampina cu entuziasm noul model Toyota GR Yaris Rally2. Acesta se anunta un serios competitor pentru sezonul 2024, gata sa isi masoare fortele cu celelalte modele din clasa Rally2.

Toyota GR Yaris Rally2 nu este straina de podiumuri, avand deja cateva succese notabile in competitiile in care a alergat cu diferite echipaje in WRC, dar si canpionate nationale. Totusi, etapa Rally Hungary de luna viitoare marcheaza debutul oficial al acestei masini in prestigiosul ERC, unde Mikko Heikkila, pilotul finlandez, va pilota acest frumos model.

Masina este nu doar una estetica, ci si o forta pe probele speciale, dovada stand timpii nostri si prestatiile de top„, a subliniat Heikkila, care a sarbatorit deja doua victorii nationale in Finlanda la volanul unui GR Yaris Rally2 in acest an.

Sami Pajari, un alt finlandez ce piloteaza GR Yaris Rally2 in Campionatul Mondial de Raliuri FIA ( WRC ), impartaseste un sentiment similar: „Sunt extrem de multumit de performanta masinii, este rapida si fiabila. Suntem increzatori ca, cu reglaje corecte, vom deveni si mai competitivi.”

Confruntarea pentru suprematia in ERC se va intensifica in 2024, odata cu venirea modelului Toyota GR Yaris Rally2. Echipajele care vor alerga pe Yaris vor avea de infruntat deja legendarele modele Citroen C3 Rally2, Hyundai i20 N Rally2, Ford Fiesta Rally2 produs de M-Sport si Skoda Fabia RS Rally2.

In contextul reglementarilor actualizate pentru 2024, noua clasa Rally5-Kit se doreste a revolutiona accesibilitatea in campionat, oferind un punct de intrare mai accesibil pentru competitiile nationale si regionale. Cu o viziune clara asupra accesibilitatii, aceste vehicule mentin totusi o atractie incontestabila pentru debutanti, fiind echipate cu motoare standard, amortizoare reglabile, rezervoare de combustibil conform si optiunea de a adauga transmisie secventiala.

Un aspect cheie al regulilor Rally5-Kit este posibilitatea omologarii locale a autovehiculelor in parteneriat direct cu Departamentul Tehnic al FIA, facilitand utilizarea pieselor si expertizei disponibile la nivel local pentru a construi masini de competitie rentabile si performante.

Spania a fost gazda unor teste care au avut succes pentru Rally5-Kit, gratie colaborarii dintre ASN, Real Federacion Espanola de Automovilismo (RFEdA), R-technology si Suzuki Motor Iberica.

Rally Hungary va da startul sezonului ERC in perioada 12 – 14 aprilie, avand o serie de probe speciale dinamice si pline de adrenalina pentru toti pasionatii automobilismului sportiv.

Recomandari pentru tine!