Gîrtofan lider după prima zi de la Raliul Sibiului

giri

Dan Gîrtofan este liderul Raliului Sibiului după prima zi din etapă a doua din Campionatul Național de Raliuri Dunlop desfăsurată în acest weekend. Giri a reușit să se impuna în prima probă specială, în fata lui Edwin Keleti și a lui Rareș Tomiță. PS 2 Păltiniș a fost ANULATĂ, motivul fiind automobilele de concurs, ramase pe probă după 3 incidente în același viraj. Astfel, Giri este lider dupa prima zi la Raliul Sibiului.

Creditat cu prima șansă la victorie, campionul în exercițiu și liderul la zi al CNRD, Simone Tempestini, a fost obligat la abandon după numai 2,2 km. Mașina sa a lovit un parapet, partea stânga-spate a fost avariată și pilotul Napoca Rally Avademy a părăsit întrecerea. Temporar însă, pentru că, imediat după ce Fiesta R5 a ajuns în parcul de service, mecanicii s-au pus pe treabă, astfel că Simone va lua startul mâine conform regulamentului SupeRally.
 Sâmbătă 16 aprilie, concurenții își vor disputa supremația pe 10 probe speciale, cu o lungime totală de 86,90 km, spectacolul fiind garantat de spectaculozitatea secțiunilor care fac parte din cel mai frumos drum al României, Transalpina, dar nu numai. Și spunem acest lucru pentru că după ce vor parcurge de câte două ori specialele Călugăru (4,30 km), Dobârca (7,10 km), Șugag (12,50 km) și Oașa (15,50), finalul zilei oferă cireașa de pe tort. Pe cei 6,60 km ai probei Poiana Sibiului, concurenții se vor înfrunta pentru punctele suplimentare oferite de Power Stage, pentru ca apoi, aceștia, dar și publicul sibian, să aibă parte de o premieră absolută, Superspeciala găzduită în Piața Unirii, care va pune capăt competiției. Cei mai buni piloți vor urca pe podiumul de premiere cu prilejul festivității tradiționale, care va fi găzduită de Piața Mare începând cu ora 21:30.
Raliul Sibiului 2016 este considerată etap[ a doua a Campionatului Național de Raliuri Dunlop și a Campionatului Național Rally 2 Dunlop, este organizată de ACS Aria Pentru Sport în parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS). În premieră pentru Sibiu, această etapă va da startul Campionatului Național al Bulgariei.
Acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, Consiliului Județean Sibiu, Consiliului Județean Alba, Consiliului Județean Vâlcea. Mașina oficială a Raliului Sibiului 2016 este oferită de INTERCAR, dealer autorizat SKODA.
Parteneri strategici: Aria, Ambient, Ceresit, Bel Profile. Parteneri: Bergenbier, Caparol, Magnolia Residence, Ordis, PowerBar, Total NSA.
Parteneri media: KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu100 și Ora de Sibiu.

Clasament Raliul Sibiului prima zi:

  1. Dan Girtofan / Tudor Marza            – 00:05:59.7
  2. Edwin Keleti / Anton Avram            – 00:06:16.4   ( +00:00:16.7 )
  3. Rares Tomita / Levente Csegzy      – 00:06:18.1 ( + 00:00:18.4 )
  4. Horatiu Savu / Sorin Colceriu          – 00:06:21.9 ( + 00:00:22.2 )
  5. Zoltan Juhos / Lorand Bako            – 00:06:22.9 ( +00:00:23.2 )

Recomandari pentru tine!