Formula 1: Aston Martin a prezentat noul monopost pentru sezonul 2024

Aston Martin a prezentat oficial monopostul sau de Formula 1 pentru sezonul 2024. Echipa britanica a numit noul monopost AMR24 si l-a incredintat pilotilor Fernando Alonso si Lance Stroll.
Dupa un sezon 2023 promitator, dar cu rezultate mai putin satisfacatoare spre finalul anului, Aston Martin isi doreste sa obtina rezultate mai bune in sezonul 2024. Astfel, avem ocazia sa descoperim noul AMR24, monopostul de Formula 1 al echipei britanice.

Comparativ cu monopostul de anul trecut, noul Aston Martin AMR24 prezinta o grafica usor modificata, cu fibra de carbon expusa in special in partea superioara a sidepod-urilor. La fel ca toate monoposturile echipei incepand din 2021, noul AMR24 va fi echipat cu o unitate de putere Mercedes. Acesta este penultimul sezon in care se vor folosi aceste motoare, deoarece incepand din 2026, Aston Martin va trece la propulsoare Honda.

Componenta pilotilor ramane aceeasi ca in 2023, cu dublul campion mondial Fernando Alonso si Lance Stroll. De asemenea, Mike Krack va continua sa fie seful echipei. Aston Martin isi propune sa aiba un sezon mai constant in acest an si sa se lupte chiar pentru victorii.

Echipa cu sediul la Silverstone a ocupat locul 5 in clasamentul constructorilor in 2023.

 

Recomandari pentru tine!