„Toto” Wolff este linistit, mizeaza pe experienta anilor precedenti in redresarea echipei Mercedes F1

Toto Wolff, ceo-ul echipei Mercedes din Formula 1, vorbeste despre un nou mindset care il face sa stea linistit atunci cand vine vorba de perspectiva echipei de a se revansa. Mercedes, marele producator auto german, a avut un start anevoios in sezonul 2024 de Formula 1. Marea problema s-a observat de-a lungul Grand Prix-ului de saptamana trecuta din Arabia Saudita, unde masina lor W15 si-a aratat punctele vulnerabile in virajele de mare viteza.

Echipa Mercedes se confrunta cu un mister tehnic, insa Wolff ramane increzator , are incredere de neclintit in grupul sau care, spune el, va indrepta lucrurile. Exista spectrul unui al treilea an incarcat de dificultati, dar Wolff spune ca acum simte diferit: echipa sa este altfel pregatita pentru provocari.

Wolff recunoaste ca dificultatile tehnice nu sunt rezultatul lipsei de efort sau motivare din partea echipei. Mai mult, el vede agitatia pozitiva in propriul sau atelier: „Lucram sa transformam dezamagirea intr-un impuls pozitiv pentru saptamana care urmeaza. Credem ca avem puterea de a redresa situatia.”

Evidentiaza ca desi problemele de pista par sa fie o replica a sezoanelor anterioare, in realitate lucrurile stau altfel; echipa a acumulat o intelegere mai profunda a conceptului masinii. „S-au identificat multe necunoscute in ultimul timp,” adauga el, explicand cum senzorii arata date pozitive, dar comportamentul masinii ramane enigmatic in anumite conditii de viteza.

Nu suntem genul care ne culcam pe-o ureche,” spune Wolff, punand accent pe tendinta echipei de a vedea mereu paharul pe jumatate gol, fiind un punct care ii stimuleaza sa continue sa-si imbunatateasca performanta.

Wolff spera ca lectiile pretioase invatate in trecut in rezolvarea problemelor tehnice le vor fi de un real folos in demersul de a trece de actuala situatie si de a reveni in frunte. „Am toata increderea in echipa noastra. Poate inca nu suntem la nivelul de a-l bate pe Max Verstappen intr-un Red Bull, dar apropiindu-ne de lupta pentru podiumuri, e doar o chestiune de timp pana vom fi acolo.”

In final, Wolff subliniaza ca optimismul si siguranta pe care le simte nu sunt rezultatul sanselor, ci al unei increderi bine fundamentate in capacitatea echipei de a intoarce sortii competitiei in favoarea lor. Cu aceasta stare de spirit, se pare ca Mercedes Formula 1 are toate motivele sa priveasca spre viitor cu speranta si determinare

Recomandari pentru tine!