Mike Krack intre satisfactie si frustrare dupa calificarile de pe Suzuka

Mike Krack, directorul echipei Aston Martin de Formula 1, a simtit un amestec de satisfactie si frustrare in urma calificarilor de la Suzuka, reflectand asupra diferentei neasteptate de performanta dintre Fernando Alonso si Lance Stroll.

Alonso a uimit, ajungand pentru a patra oara consecutiv in top-10, conducand monopostul AMR24 imbunatatit pe un onorabil loc cinci. In contrast, Stroll a fost surprinzator eliminat in Q1, clasandu-se abia pe pozitia a 16-a, un rezultat care a starnit intrebari in cadrul echipei de la Silverstone.

„A fost un rezultat dulce-amarui aici, la Suzuka,” a marturisit Krack, „obiectivul nostru perpetuu este de a plasa ambele masini in Q3, iar cand acest lucru nu se intampla, trebuie sa investigam atent motivele. Diferenta dintre cele doua monoposturi Aston Martin a fost notabila si necesita o analiza detaliata.”

Alonso a demonstrat o adaptabilitate impresionanta, extragand tot mai mult din potentialul AMR24 pe parcursul sesiunilor. „Suntem multumiti de pozitia a cincea obtinuta de Fernando. Echipa a depus eforturi remarcabile pentru a pregati acest pachet de actualizare si vreau sa le multumesc tuturor celor din garaj care au muncit pana tarziu pentru a implementa noile actualizari pe masina lui Fernando. Circuitul Suzuka va vedea o masina puternica, asadar suntem cu ochii pe rezultatele de maine, cu speranta de a termina cursa cu ambele masini in zona punctelor,” a adaugat Krack.

Pe de alta parte, Stroll a parut dezorientat de lipsa ritmului sau in comparatie cu coechipierul sau: „Calificarile de astazi nu au fost la nivelul asteptarilor si suntem inca in cautarea explicatiilor. Am impins masina la limitele sale, dar viteza necesara pentru avansarea in Q3 mi-a lipsit. Vom analiza cu atentie AMR24 pentru a identifica orice posibile probleme care ar fi putut influenta performanta.”

Cu o zi in plus pentru a se acomoda cu pachetul de actualizare fata de Alonso, Stroll inca nu a reusit sa gaseasca acel ritm care sa-i permita sa se bata cu veteranul echipei. „Avem mult de lucru inaintea Marelui Premiu; trebuie sa maximizam fiecare oportunitate care se iveste in cursa de maine,” a conchis Stroll.

Echipa Aston Martin de Formula 1 continua sa-si concentreze eforturile pentru a optimiza performanta ambelor masini, cu obiectivul clar de a-si consolida pozitia in ierarhia campionatului si a acumula puncte valoroase in fiecare cursa.

Recomandari pentru tine!