Etapa si recordul – Jerome France a doborat recordul de pe Gutai

Digiqole Ad

Nu trece o etapa de viteza in coasta fara un record sau un rezultat mare. In cazul nostru – abia s-a consumat prima zi de la Trofeul Baia Mare si deja avem un nou record pe traseul de concurs
„Vinovat” pentru aceasta performanta incredibila este nimeni-altul decat Jerome France, cel ce la comenzile modelului Norma M20-FC a oprit cronometrul la 2:51,331 doborand astfel recordul stabilit in urma cu trei sezoane de Emil Nestor (2:52,223), cu un model asemanator

Toata ziua de sambata a fost despre pilotul francez, caci dupa numai prima parte a zilei, Jerome reusea sa opreasca cronometrul la 2:54,231 si 2:54,614. Pentru cei ce n-au urmarit timpii de pe live.fras.ro, va spunem ca ambele rezultate au fost obtinute la pas de rapidul pilot, intrucat diferenta dintre el si Emil Ghinea a fost de peste 10 secunde la prima urcare, respectiv de putin peste 7 secunde la cea de-a doua mansa de recunoastere. Lider la egalitate de puncte cu France dupa primele doua etape, Octavian Ciovica s-a chinuit sa incheie cu al treilea timp mansele de recunoastere, fiind foarte aproape de a pierde si aceasta pozitie in favoarea lui Costel Casuneanu – bacauanul avand o evolutie foarte buna in urcarile de dimineata.
Nimic nu avea sa se schimbe nici in a doua parte a zilei, asta dupa ce Jerome France a stabilit timpul de referinta atat in prima mansa de antrenament cronometrat – 2:53,009 cat si in a doua urcare, atunci cand a stabilit si noul record al traseului de 5400 metri. De mentionat este faptul ca si in editiile anterioare (2020-2022), traseul a avut aceeasi lungime ca si in acest an, dar dintr-o eroare de masurare a reiesit P distanta cu 200 metri mai putin in documentele oficiale.

Emil Ghinea si a sa Norma M20-F a incheiat prima zi pe pozitia secunda la putin peste 8 secunde de Jerome, in timp ce al treilea timp de sambata ii revine – deloc surprinzator – lui Costel Casuneanu pe modelul Wolf F1 Mistral, unitatile de masura pastrandu-se identice si la categoria II. De cealalta parte, in categoria I – dedicata turismelor – Alexandru „Dodo” Pitigoi a fost invincibil la comenzile Porsche-ului 911 GT3 Cup, experimentatul pilot fiind urmat in ierarhie de Mihai Leu (Audi R8 GT3 LMS) si eroul local Calin Fagadar (Mitsubishi Lancer Evo).
De asemenea, nu putem sa nu-l amintim pe Dominic Marcu, sportivul din Sinaia incheind prima zi de la Trofeul Baia Mare cu al cincilea timp la categorie – dar cu adversari foarte rapizi si experimentati – respectiv pe 9 la OPEN.

Clasamentele provizorii ale manselor de sambata pot fi accesate AICI
Ordinea de start a zilei de duminica poate fi accesata AICI

Trofeul Baia Mare – a III-a etapa a Trofeului National Masters de viteza in coasta este o competitie organizata cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Maramures. Competitia este organizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv in parteneriat cu Asociatia Sportiva Club Auto Blic si se bucura de sprijinul partenerilor Primaria Municipiului Baia Mare, Primaria orasului Baia Sprie si compania Vital.

Parteneri strategici si de mobilitate: Toyota Cluj si safetycar.ro
Partener logistic si de mobilitate: NSM Motorsport
Partener logistic: Saw Motorsport
Partener strategic: Tractari Auto Baia Mare prin Tractari Auto Anitas
Parteneri media: Prima Sport, Autorally.ro

Recomandari pentru tine!