Echipajul Scirlet-Itu se reuneste la Raliul Moldovei – Bacau

Digiqole Ad

La sfarsitul acestei saptamani, Campionatul National de Raliuri „Betano” poposeste la etapa moldava de la Raliul Moldovei – Bacau, cu probe speciale desfasurate in jurul marilor municipii ale judetului: Bacau si Moinesti

A cincea etapa a sezonului national de raliuri are o insemnatate speciala pentru echipa moinesteana Delta Racing Team Romania, fiind cursa de casa a acesteia. Lipsa cupei monomarca Clio Rally5 Challenge de la aceasta etapa nu i-a schimbat planurile pilotului nostru, Sebastian Scirlet considerand ca indiferent de puncte sau circumstante, Raliul Moldovei – Bacau nu poate lipsi din calendarul sau competitional al acestui sezon.
„Sa fiu sincer, am un regret din pricina faptului ca raliul meu de casa nu puncteaza in clasamentul cupei la care concurez in acest sezon, insa ma resemnez caci evolutia competitionala in fata fanilor de-acasa este mai importanta decat orice. Ca si pana acum, punctele sau trofeele raman un bonus daca circumstantele ni le vor aduce, prioritatea ramanand dezvoltarea mea sportiva. Tocmai din acest considerent am decis ca pentru Raliul Moldovei – Bacau, in dreapta mea sa revina Sebastian Itu, alaturi de care vreau sa imbin acumularea cunostintelor cu voia buna.” – a spus Sebastian Scirlet

Experimentatul copilot clujean (n.r. Sebastian Itu) s-a mai aflat in dreapta pilotului nostru o singura data, la a doua etapa a acestui sezon din Campionatul National de Raliuri „Betano”. In cadrul etapei respective, cei doi echipieri au avut o evolutie constanta si constructiva, reusind 3 victorii de proba speciala la clasa si cupa, care in final s-au tradus printr-o dubla-victorie. Iar daca pentru mai tanarul Scirlet va fi a treia prezenta pe probele din jurul orasului sau natal, navigatorul Sebastian Itu se va afla la a 12-a prezenta pe macadamul bacauan, fiind castigator al etapei moldave in 2011 – pe cand il seconda pe B. Marisca la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo VI.

Editia a 13-a a Raliul Moldovei – Bacau va avea loc in perioada 3-5 August 2023, cu un Start Festiv programat pentru ziua de joi, urmat de 12 teste speciale pe probele Runcu, Zemes si Moinesti – vineri, respectiv Trebes si Hemeius – sambata. A 5-a etapa a sezonului national de raliuri va totaliza 122.38 km de proba speciala, dintre acestia 2.50 km desfasurandu-se pe circuitul Speed Park din municipiul Bacau – locul unde Sebastian Scirlet si-a petrecut primii ani din sportul cu motor, acumuland sute daca nu chiar mii de kilometri.

Foto – Mihnea Tatu

Recomandari pentru tine!