Cupa DACIA ia startul pe macadam la Raliul Aradului

Deja traditionala trecere de pe asfalt pe macadamul de la Raliul Aradului aduce la start 10 echipaje care vor alerga romaneste weekendul acesta, in a doua etapa a Cupei DACIA 2019. Configuratia probelor speciale si planul orar au ramas neschimbate de anul trecut, cu un total de 134 de km are se vor disputa in Campionatul National de Raliuri, un traseu alunecos din cauza vremii capricioase din ultimele zile.

Dupa abandonul de la Arges, tanarul Andrei Mitre revine in concurs cu obiectivul recuperarii punctelor pierdute, de data aceasta alaturi de copilotul Mircea Onofrei. De asemenea, echipajele Dragos Popa/Sorin Colceriu, Dan Albut/Cristian Bala si iesenii Bogdan Gheorghiu/Andrei Pintilii revin si ei cu forte proaspete, pregatiti sa acumuleze puncte importante in clasamentul competitiei monomarca. Castigatorii Cupei DACIA de la Arges, Cristi Sugar/Vlad Colceriu, vor evolua pe suprafata lor preferata, asadar este de asteptat sa obtina un avans considerabil in fruntea clasamentului dupa acest raliu. Vor lipsi insa de la start Daniel Rusciuga/Cristian Varban, dar si echipajul feminin Cristiana Oprea/Diana Hategan, ocupantele locului 2 general in Cupa DACIA dupa prima etapa a sezonului.

La start se vor afla si 4 debutanti si salutam debutul in Cupa DACIA al echipajului Vlad Raducanu/Laurentiu Mandu (Sandero), dar si al pilotului de viteza in coasta Radu Benea, care se afla la primul sau raliu si doreste sa experimenteze si aceasta disciplina, beneficiind de experienta copilotului Andrei Hicea, pe modelul Logan. Din pacate, la Arad nu vor lua startul nici 2 dintre debutantii care au urcat pe podium la prima etapa din acest an, echipajele Horea Balea/Mihai Luncan si Dan Mandrut/Paul Pirvan.
Totusi, reamintim faptul ca in 2019 se va aplica regula celor mai bune n-2 rezultate in clasamentele de la finalul anului, astfel ca echipajele absente isi pot construi un calendar competitional care sa profite de acest aspect in economia punctelor acumulate pana acum.

Lista echipajelor inscrise in Cupa DACIA la Raliul Aradului 2019 este completata de Silviu Procopiu/Mihai Stanciu, Artur Luca/Mihai Capet si Florian Popescu/Alexandru Gheondea. Spectatorii sunt asteptati in aceasta seara, joi 23 mai, de la 20:00 sa ia autografe si sa isi cunoasca preferatii la Startul Festiv care va avea loc in fata Primariei Arad.

Vineri dimineata, 24 mai, masinile de concurs vor face primele teste premergatoare raliului in localitatea Chesint, urmand ca prima sectiune de probe speciale sa inceapa dupa-amiaza. PS Frumuseni (12.95 km) va deschide raliul la 16:33, o proba lata, de viteza si prietenoasa pentru spectatori, care vor putea vedea 2 treceri pe aceasta proba in aceeasi zi. Urmeaza PS2 Sistarovat intr-o configuratie de 18.53 km, apoi inca o trecere pe prima proba si revenirea in oras pentru Superspeciala din centrul Aradului, care va incepe la 20:17.

A doua zi de concurs este formata din bucla PS Conop (13km) – PS Nadas (21.70 km), care se va parcurge de 2 ori, cu inca o trecere pe PS Sistarovat intercalata intre ele. PS Nadas va aduce si in acest an punctele pentru Power Stage, cu un final spectaculos unde sunt asteptati multi spectatori, in spatiul special amenajat de organizator.

Cele mai rapide echipaje vor fi premiate sambata seara pe podiumul amenajat in fata Primariei Arad.

Cupa DACIA 2019 are ca partener principal ROMGAZ, iar parteneri sunt Dacia Finance – servicii de leasing, YATO – marca de scule si echipamente de lucru mecanice si pneumatice, BOSCH Service – producator piese auto. Parteneri tehnici sunt VALEO Lighting – marca de faruri auto, ORECA – marca de produse echipamente protectie sport auto, PILOT – marca de produse auto. Pentru al doilea sezon consecutiv, furnizorul anvelopelor de competitie pentru Cupa DACIA este Hankook prin Bucur Tuning.

Partener media este Radio Romania Actualitati, care dupa fiecare raliu le ofera ocazia pilotilor si copilotilor care alearga romaneste sa isi impartaseasca direct din studio experientele din masina de curse, in cadrul matinatului Prietenii de la Zece.

Mai multe informatii despre evolutia echipajelor si noutatile competitiei monomarca puteti gasi pe site-ul www.cupadacia.ro, pe pagina facebook Cupa Dacia si pe contul de instagram @cupadacia.

Clasamentul general Cupei DACIA 2019 inainte de a doua etapa, Raliul Aradului:
C. Sugar/V. Colceriu 34p
C. Oprea/D. Hategan 24p (nu participa)
H. Balea/M. Luncan 22p (nu participa)
F. Popescu/A. Gheondea 17p
D. Mandrut/P.Pirvan 16p (nu participa)
S. Procopiu/ M. Stanciu 14p
A. Luca/M. Capet 10p
D. Albut/C. Bala 4p
D. Rusciuga/C. Varban 4p (nu participa)
D. Popa/S. Colceriu 4p
B. Gheorghiu/A. Pintilii 4p
A. Mitre/R. Maior 0p
V. Raducanu/L. Mandu 0p (prima participare)
R. Benea/A. Hicea 0p (prima participare)

*Se acorda 4p bonus pentru participare

Foto de RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!