Campionatului European de Raliuri FIA (ERC) aduce modificari in regulamentul pentru 2024

In contextul nerabdarii crescande pentru debutul Campionatului European de Raliuri FIA (ERC) 2024, sa exploram impreuna modificarile regulamentare vitale, implementate de autoritatea suprema in motorsport, FIA. Aceste schimbari au ca scop nu doar dinamizarea competitiei, ci si oferirea unei experiente mai captivante atat participantilor, cat si fanilor.

Privind spre asfalt sau macadam, ordinea de start in ERC 2024 este acum dictata de rezultatele inregistrate in etapa de calificare. Participantii nu mai au oportunitatea de a-si selecta pozitia la start pentru prima etapa, in schimb, pentru rundele pe asfalt, acestia vor incepe in ordinea directa a timpilor obtinuti, iar pentru cele pe macadam, in ordinea inversa. Astfel, evenimentul de selectie a ordinii de start devine un capitol inchis in istoria ERC.

Alinierea la grila de start se face acum cu mai multa acuratete: echipajele ERC1 iau startul la intervale de doua minute pe parcursul primei zile a competitiei, iar primele 15 echipaje continua in aceasta maniera pe durata etapei urmatoare. Toate celelalte masini vor lua startul la intervale de un minut. Aceasta ajustare este conceputa special pentru a spori calitatea transmisiunilor live, oferind spectatorilor o experienta imbunatatita.

In ceea ce priveste echipele inscrise din ERC 2024, regulile au fost simplificate pentru a facilita urmarirea competitiei si a spori claritatea: orice pilot inscris in ERC poate acumula puncte pentru echipa sa, indiferent de categoria in care concureaza. Aceasta reforma are ca scop sa incurajeze si mai mult coeziunea intre membrii echipelor si sa intensifice lupta pentru titlul la echipe.

In ceea ce priveste furnizorii de anvelope, ERC 2024 continua sa incurajeze implicarea acestora in campionat, prin acordarea de puncte fiecarui furnizor in functie de performanta celor mai bine clasate doua masini Rally2 echipate cu produsele sale, oferind recunoastere si motivatie suplimentara participantilor din acest sector.

ERC 2024 aduce si o nota de entuziasm prin introducerea Trofeului Fiesta Rally3, realizata datorita colaborarii dintre promotorul ERC, WRC Promoter GmbH, si renumitul constructor auto M-Sport Poland. Aceasta initiativa promite sa adauge un plus de dinamism si accesibilitate in competitie.

In cele din urma, organizatorii evenimentelor ERC au acum posibilitatea de a solicita FIA o zi suplimentara de recunoastere a traseului, extinzand astfel durata competitiei la patru zile, de la inceputul recunoasterilor pana la finalul Power Stage-ului, pentru a maximiza pregatirea echipajelor.

Debutul Campionatului European de Raliuri FIA (ERC) 2024 va avea loc in orasul Veszprem, cu ocazia Raliului Ungariei, programat intre 12 si 14 aprilie, eveniment care promite sa fie o demonstratie de forta si maiestrie in lumea raliurilor.

Recomandari pentru tine!