Calendar CNVC/CNVC2 2022 – provizoriu

FRAS a dezvaluit calendarul PROVIZORIU a Campionatulului National de Viteza in Coasta si va avea in sezonul viitor un numar de 6 etape de coeficient 2: Rasnov, Gutai ( Baia Mare), Resita, Sinaia, Campulung Muscel si Poiana Brasov, iar celelalte 7 etape vor avea coeficient 1, acestea fiind Harghita Bai, Magherani, Valea Uzului (Darmanesti), Sugas Bai, Ranca, Straja, Cheile Gradistei.

Pentru clasamentul anual in sezonul competitional 2022 se vor lua in calcul cele mai bune 7 rezultate. Maxim 5 etape de coeficient 2 plus doua rezultate de la 2 etape de coeficient 1 ( care vor conta pentru CNVC2 )

O noutati in sezonul viitor este introducerea Performance Factor, o noua metoda de clasificare a masinilor, al carui calcul consta in alocarea unei valori de performanta specifice fiecarui autovehicul, in functie de greutatea sa si de parametrii tehnici. 

 

sursa: fras.ro

Prima etapa din sezonul 2022 se va desfasura la Rasnov ( 2-3 aprilie ), aceasta fiind chiar prima etapa de Coeficient 2, urmata de 4 etape de coeficient 1 care vor conta pentru CNVC2, adica etapele de la Cheile Gradistei, Magherani, Ranca si Harghita Bai.

Etapa de la Resita va fi urmatoarea de coeficient 2, desfasurandu-se intre 9-10 Iulie, aceasta fiind urmata de etapele de pe Valea Uzului ( Cf:1), Sinaia ( Cf.2 ), Straja ( Cf.1 ) si alte 3 etape de coeficient 2, adica etapa de la Baia Mare, Campulung Muscel si Poiana Brasov. Sezonul competitional va avea finalul pe traseul de la Sugas Bai la sfarsitul lunii octombrie.

Acesta nu este calendarul definitiv a sezonului 2022, FRAS poate aduce modificari pe care echipa noastra le va aduce la cunoastinta fanilor de motorsport printr-un viitor articol pe aceasta tema.

Vezi si calendarul provizoriu a Campionatulului National de Raliuri 2022 sau calendarul provizoriu a Campionatului National de SuperRally 2022

Recomandari pentru tine!