2021 – un an cu speranta si obiective importante pentru Napoca Rally Academy

Dupa un 2020 pe avarie pentru intreg motorsportul romanesc, NRA priveste anul 2021 cu speranta si optimism, chiar daca suntem constienti ca lucrurile nu s-au intors inca la normalitate. 2020 ne-a adus titlurile deja obisnuite pentru echipa noastra: titlul de campioni ai Romaniei pentru Simone Tempestini si Sergiu Itu, titlul la echipe datorita eforturilor intregii echipe si un spectaculos loc 3 la general impreuna cu titlul la 2 roti motrice cu Norbert si Francesca Maior.

Obiectivele interne vor fi si anul acesta aceleasi: titlul absolut si la echipe, impreuna cu cel la 2 roti motrice, dar si titlul la asfalt.

Componenta echipei se va baza pe cei 4 muschetari de anul trecut: Simone Tempestini cu Sergiu Itu pe Skoda Fabia R5, Bogdan Marisca cu cei doi copiloti ai lui – Sebastian Itu si Borbely Karoli pe Ford Fiesta R5, Norbert si Francesca Maior cu Peugeot 208 R2b si Victor cu Mihai Supuran pe Dacia Sandero.

Lor li se vor alatura doi prieteni vechi ai echipei NRA – Ioan Mihut, cu Subaru la clasa 11 si Ciprian Lupu, singurul pilot roman in scaun cu rotile pe Citroen C2 la clasa 12.

Formatul “bizar” al campionatului, cu nu mai putin de 11 raliuri cu coeficiente diferite va afecta, nu putin, strategia echipei, care va imparti raliurile intre echipaje pentru o acoperire optima din punct de vedere sportiv si financiar.

La fel ca anul trecut, dorintele internationale ale NRA vor fi canalizate spre European Rally Championship, dar in acest moment este inca prea devreme sa fim siguri care va fi nivelul de participare. Cu siguranta exista dorinta de a vedea echipajele Tempestini-Itu si Maior-Maior la cat mai multe starturi posibile in lupta pentru pozitii fruntase in clasamentul general ERC pentru Simone si Sergiu, respectiv la podiumul Junior ERC3 pentru Norbert si Francesca. Daca vom reusi sa ne asiguram bugetul necesar si amandoua echipajele vor avea un program cat mai complet, NRA sa gandeste sa se reintoarca ca echipa in ERC, cum a fost in 2011, cand a reusit sa se impuna in clasamentul pe echipe.

 

Winter Rally Covasna nu va a fi debutul oficial al NRA in CNRB 2021, chiar daca toti pilotii din echipa iubesc raliul pe zapada de la Covasna, considerente financiare si de timing, cu programe greu de implementat au dus la decizia ca debutul oficial sa fie la raliul Brasovului, in luna martie.

Cu toate acestea, Norbert si Francesca Maior nu vor lipsi de la raliul lor “de acasa” si se vor distra cu micutul 106 care le-a adus asa de multe satisfactii in 2019, in timp ce Ioan Mihut, de data aceasta secondat de Sergiu Itu se va antrena pentru restul campionatului.

 

“In acest moment inca lucram la programul pentru sezonul 2021, iar etapa de la Covasna nu era initial in programul nostru. Fiind o etapa care ne place foarte mult, desfasurandu-se pe probele pe care am copilarit, am decis sa fim la start si sa ne bucuram din nou de senzatiile micutului Peugeot 106. Legat de planurile pentru acest an, speram sa venim cu vesti bune cat de curand.” a spus Norbert Maior

“NRA trebuie sa multumeasca partenerilor sai traditionali: Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, DeLonghi si Pirelli Mez&Mol care si anul aceasta au decis sa sprijine visele si ambitiile echipei clujene, si vrea si sa ii salute pe noii parteneri: Castrol Romania si Joie Baby care au decis sa ni se alature pentru sezonul 2021. In acest moment suntem inca in negocieri cu alti parteneri si suntem optimisti ca pana la Brasov lista de sustinatori pentru 2021 va creste.” a declarat Marco Tempestini

Credit foto – Attila Szabo, Mihai Stetcu

Recomandari pentru tine!