WRC: Victorie pentru Neuville la Monte Carlo

Victorie superba pentru pilotul Hyundai la prima etapa din WRC care s-a desfausrat la Monte Carlo.

Ogier termina renumita etapa pe locul secund la bordul unei Toyota Yaris WRC, iar pozitia a treia i-a revenit lui Evans tot pe un Yaris.

Neuville a castigat toate probele speciale de Duminica, ducand la o victorie superba la Monte Carlo, dupa batalia cu Evans si Ogier.

Proba proba a fost adjudecata de pilotul Hyundai, cu un avans de 5 secunde fata de Evans si 6.2 sec. in fata lui Ogier. Dupa aceasta proba, Neuville urca pe doi la general, Ogier cade pe trei, iar Evans ramane lider dupa cei 18.41 km de speciala.

Sursa foto: wrc.com

Pe urmatoarea proba speciala, PS14, acelasi format ca si proba precedenta s-a ajuns in sosirea probei, Neuville, Evans si Ogier. Dupa aceasta proba, Neuville ocupa fotoliul provizoriu de lider, Evans cade pe pozitia secunda si Ogier ramane pe pozitia a treia.

PS15 este una ghinionista pentru Evans, acesta reusind doar al patrulea timp si cade pe pozitia a treia. Ogier ajunge cu al doilea timp pe proba, urmat de Lappi.

Ultima proba speciala a raliului a contat ca si power stage, proba unde primii cei mai bun 5 timpi primesc puncte suplimentare.

Neuville pleaca de la Monte Carlo cu maximum de puncte dupa ce a reusit sa isi adjudece si aceasta proba, primind si cele 5 puncte bonus. Acesta e urmat de Ogier ( 4p), Suninen ( 3p), Evans ( 2p ) si Lappi care primeste 1 punct aferent pozitiei a 5-a in clasamentul pe power stage.

Clasament General WRC Monte Carlo 2020

Urmatoarea etapa din World Rally Championship va avea loc in Suedia, etapa care conteaza si pentru Junior WRC, fiind prima din acest sezon.

Raul Badiu/ Gabriel Lazar vor lua si ei startul in cadrul jWRC sub steag Romanesc, la bordul unui Ford Fiesta R2 destinat echipajelor inscrise in aceasta categorie. 

Recomandari pentru tine!