Sebastien Ogier castiga ACI Rally Monza, dar si titlul mondial

ACI Rally Monza a contat ca si ultima etapa din sezonul 2020 a Campionatului Mondial de Raliuri si a fost adjudecata de Sebastien Ogier la bordul unei Toyota Yaris WRC. 

Ogier reuseste sa isi adjudece 7 titluri mondiale in ultimele 8 sezoane din WRC, reusind sa castige 4 titluri alaturi de Volkswagen, doua titluri alaturi de M-Sport (Ford), iar anul acesta reuseste sa castige cu Toyota, insa mai are sansa unui nou titlu, dupa ce a semnat prelungirea contractlui cu Toyota pentru inca un an.

 Ott Tanak reuseste sa termine raliul pe pozitia secunda, incheind cu un avans de 1.4 secunde in fata pozitiei a treia, ocupata de Dani Sordo.

Principalul favorit la titlu, Elfyn Evans, avea inainte de etapa de la Monza un avans de 14 puncte fata de Ogier in clasamentul WRC, insa a fost o etapa ghinionista pentru el, fiind nevoit sa abandoneze sambata dupa o iesire in decor.

ACI Rally Monza - Evans iesire decor

Elfyn Evans a avut o ocazie foarte buna pentru a devenii campion, printr-o evolutie constanta in acest sezon, acesta fiind in top 4 in toate etapele sezonului, cu doua victorii de raliu ( Suedia si Turcia ).

Evans avea nevoie sa termine ultima etapa pe un loc din top 4 pentru a putea fi incoronat pentru prima data cu acest titlu WRC.

ACI Rally Monza a fost introdusa in acest circuit dupa anularea multor etape din cauza pandemiei mondiale.

Aceasta etapa a fost una dificila pentru echipaje, dupa cum bine stim in zona circuitului de Formula 1 din Italia a nins, fiind un traseu plin de zapada, gheata si noroi care a pus echipaje intr-o mare dificultate.

ACI Rally Monza clasament
sursa: wrc.com

Recomandari pentru tine!