Victorie pentru Dominic Marcu la Trofeul Rasnov 2024 in cadrul CNVC

In cadrul acestei editii, competitia de viteza in coasta de la Rasnov a devenit scena unei premiere nationale, gratie triumfului categoric al lui Dominic Marcu in clasamentul general.

Performanta sa a fost cu atat mai notabila, cu cat pilotul originar din Sinaia a dominat intrecerea la bordul unei masini cu propulsie netraditionala – o Tesla Model 3 Performance, vehicul 100% electric, demonstrand astfel potentialul impresionant al tehnologiei electrice in motorsport.

Dominic Marcu a reusit sa isi imbunatateasca timpii de pe cronometru la fiecare urcare, sa isi intareasca „avansul” fata de contracandidatii sai.

In spatele lui Marcu, lupta pentru podium a fost la fel de incandescenta. Bogdan Duma, clujeanul cu aspiratii la clasamentul general al sezonului, a evidentiat o pilotare de exceptie la volanul unui Mitsubishi Lancer Evo, adjudecandu-si locul secund in clasamentul absolut si, de asemenea, victoria categoriei I. In timp ce Andrei Girtofan a facut valuri pregatindu-se pentru etapa de deschidere a sezonului national de raliuri, reusind sa completeze podiumul general si sa se claseze pe locul al doilea la categoria sa.

sursa foto: fb M1Sport

Podiumurile categoriei I si ale Grupei 3 au fost o oglinda a competitivitatii, cu Duma in frunte, urmat de Girtofan si Hutanu, ultimul adjudecandu-si de asemenea victoria clasei 3A. Florin Rosca a triumfat in Grupa 4 si clasa 4A, iar Razvan Dan Gosta a dominat Grupa 5 si clasa 5B, impartind podiumul cu Ionut Simon si Gheorghe Badea, acesta din urma impunandu-se in clasa 5A.

Pilotul Costin ‘DOC’ Popescu a cucerit Grupa 6 si clasa 6A, in timp ce Alexandru Cazacu a urcat pe cea mai inalta treapta la clasa 6B si in clasamentul Juniorilor. In Grupa 7, Cosmin Petre a dominat atat grupa, cat si clasa 7B, cu Adrian Coteanu si Alexandru Andreoiu urmandu-i in clasament, acesta din urma adjudecandu-si victoria clasei 7A.

Trofeul Rasnov a incununat si debutantii in CNVC, cu Nicolas Benea marcandu-si intrarea in campionat printr-o victorie in clasamentul debutantilor. In competitia vehiculelor clasice, Marius Baltateanu a excelat in categoria OPEN a CNVCI, urmat de Dan Niristeanu si Mircea Avramescu, iar Lucian Radut a obtinut victoria in categoria Dacia Revival, urmat indeaproape de Robert Adam si Marian Paun.

Recomandari pentru tine!