Trofeul Rasnov aduna 38 de piloti la startul sezonului din Trofeul National Masters de viteza in coasta

Digiqole Ad

Debutul Trofeului National Masters de Viteza in Coasta va avea loc in weekendul 22-23 Aprilie 2023, la Rasnov.

In debutul sezonului, Trofeul Rasnov va aduna un numar de 38 de piloti la start, iar unele dintre noutatile din acest an le prezentam pe scurt in randurile de mai jos.

Promoterul C.N de Super Rally, Mihai Leu, triplu campion in Campionatul National de Viteza in Coasta la Categoria I, va alerga in acest sezon pe un superb Audi R8 GT3 LMS, acesta avand ca si adversar direct pe Alexandru Pitigoi ( Porsche 911GT3 Cup), dar si pe Claudiu Erhan care face trecerea de la Mitsubishi la un prototip ATS RR Turbo.

Pilotul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, va lua startul cu modelul Porsche pe care alearga si in nationalul de raliuri.

O alta surpriza este revenirea lui Horatiu Ionescu Cristea care va concura pe un model Porsche 911 GT3 Cup, insa de generatie 996, diferita fata de a lui Pitigoi care este de generatia 991.

 Etapa de la Rasnov din Trofeul National Masters de viteza in coasta va avea la start patru modele TCR. Clujeanul Marc Banca face trecerea la Cee’d TCR de la KIA, fiind un duel de vazut in acest weekend, cand se va duela cu resiteanul George Schiopulescu care aduce modelul Seat Leon Cupra TCR2 la start. 

Fost masina pe care a concurat George in sezonul trecut, va fi si ea prezenta la start, insa in premiera il vom vedea pe Claudiu Ciuca la bordul modelului Seat Leon Cupra TCR.

Pe langa cei mentionati in randurile de mai sus, trebuie sa il amintim si pe Cosmin Ion care va concura pe un Peugeot 308 TCR.

Lista de inscrieri, harta traseului, programul competitiei, dar si alte informatii utile se pot vedea pe pagina noastra dedicata acestui eveniment – CNVC Rasnov

credit foto: Rally Art.Ro / Flavius Croitoriu

 

Categoria II se bucura de 7 concurenti la start

Dupa ce anul trecut a reusit sa isi treaca in cont mult doritul titlu de campion la Categoria II, Octavian Ciovica vine la Rasnov sperand la o victorie clara la bordul modelului Radical SR8 Evo, insa anul acesta se anunta un sezon interesant la Masters, Jerome France va face sezon complet la bordul unei Norma M20-FC.

Pe langa Jerome, Ciovica va avea de batai de cap si cu mangaliotul Emil Ghinea, care este dornic de victorie dupa reusitele superbe de anul trecut cu Norma M20F, reusind sa refaca complet materialul de concurs pentru acest sezon. 

Silviu Dumitrescu revine la start cu Osella PA 2000 dupa ce anul trecut a fost absent intreg sezonul, iar Costel Casuneanu face trecerea de la Skoda Fabia la monopost, fiind vorba despre Wolf GB08.

Dragos Savloschi se va prezenta la Rasnov la bordul modelului Radical Prosport Evo, iar Razvan Dragomir vine la start cu Silver Car S2.

Recomandari pentru tine!