Ciovica s-a impus la Trofeul Rasnov 2024 in cadrul TNM-VC

Intr-o atmosfera electrizanta si sub incurajarile publicului pasionat, a debutat noul sezon al Trofeului National Masters de Viteza in Coasta cu un eveniment care a captat atentia: Trofeul Rasnov. In centrul atentiei s-au situat Octavian Ciovica si Alexandru ‘Dodo’ Pitigoi, adevarate simboluri ale performantei in motorsportul romanesc.

Octavian Ciovica a triumfat pe serpentinele traseului de la Rasnov, reusind sa-si adjudece victoria atat la general cat si la Cat.II cu modelul sau Radical SR8, care a fost imbunatatit. Talentul si determinarea l-au ajutat sa domine clasamentul absolut al etapei, mentinandu-se in frunte pe parcursul tuturor manselor. Cu toate acestea, concurenta a fost acerba. Emil Ghinea, inscris cu o Norma M20F de asemenea optimizata, a pus presiune constanta pe Ciovica, insa diferentele dintre cei doi piloti s-au diminuat de la o mansa la alta, pana cand, in cele din urma, Ciovica a iesit invingator, repetand succesul inregistrat in aceeasi etapa si in sezonul precedent.

Sursa foto: fb M1Sport

Pe podium a urcat si Alexandru ‘Dodo’ Pitigoi care a reusit victoria la Categoria I, acesta a aratat o forma excelenta in prima sa etapa cu noua achizitie, un impresionant Porsche 992 GT3 Cup. Dupa o prima mansa in care Radu Benea, la volanul unui Ferrari 488 Challenge Evo, i-a dat batai de cap, reusind sa se plaseze in fata sa, Pitigoi si-a revendicat pozitia prin performanta solida din a doua mansa de concurs.

In ceea ce priveste categoriile, ‘Dodo’ Pitigoi s-a distins in categoria I, continuand sa domine, asa cum ne-a obisnuit in sezonul anterior, in timp ce podiumul a fost impartit cu Radu Benea si Horatiu Ionescu Cristea, ultimul fiind remarcat pentru maestria cu care a pilotat un Porsche 991 GT3 MR.

Categoria II a fost dominata, cum era de asteptat, de Ciovica, care a impartit podiumul cu rivalul sau Emil Ghinea si cu Dragos Savloschi, prezent cu un Radical Prosport Evo complet revizuit.

Trofeul Rasnov a fost fara indoiala un inceput promitator pentru un sezon care se anunta a fi palpitant si plin de provocari pentru pilotii dornici sa-si demonstreze abilitatile si sa-si depaseasca limitele in campionatele de viteza in coasta.

Recomandari pentru tine!