Simone Tempestini incheie pe 4 etapa Azores Rallye 2022 din ERC

Campionatului European de Raliuri a debutat la inceputul lunii Martie in Portugalia odata cu Rally Serras de Fafe ( 11-13 Martie ). Tot aici s-a desfausrat si cea de-a doua etapa din ERC, Azores Rallye, eveniment ce a avut peste 200 de kilometri de proba speciala in Insulele Azore, impartiti in 14 probe.

Prima bucla a raliului, echipajul Napoca Rally Academy format din Simone Tempestini/Sergiu Itu au reusit sa ocupe un loc 8 in clasamentul general provizoriu, urmand ca dupa parcurgerea probelor speciale din dupa-amiaza primei zile de concurs sa urce pana pe pozitia 6 la general.

Sursa foto: fb Napoca Rally Academy

Acestia au avut de alergat pe probe dificile cu ploaie, ceata, vant puternic, dar si noroi care si-a facut aparitia in cateva zone in ziua de sambata, insa incheie ziua la 45 de secunde in plus fata de lider.

Ziua secunda a raliului a fost una buna, reusind locul secund chiar pe prima prima proba a zilei de Duminica, urmand sa isi adjudece victoria a doua dintre probele speciale de duminica si trei locuri secunde, astfel ca, dupa incheierea Azores Rallye 2022, Simone alaturi de Sergiu incheie pe un bine meritat loc patru la generalul etapei  a doua din Campionatului European de Raliuri, acestia alergand pe un model Skoda Fabia Rally2.

Sursa foto: fb Napoca Rally Academy

Batalie intensa in fruntea clasamentului general a etapei a doua din ERC.

Primul concurent care s-a instalat in fruntea clasamentului ai fost Ricardo Moura, iar Efren Llarena si Ken Torn au avut parte de o batalie frumoasa pentru locul secund, insa estonianul Ken Torn a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme tehnice.

Spanionul Efren Llarena a reusit sa isi imbunatateasca ritmul semnificativ in ziua secunda, fiind inaintea Power Stage-ului pe locul secund, insa efortul acestuia pe ultima proba i-a adus victoria etapei.

Locul secund a fost ocupat de Ricardo Moura care incheie raliul la +2.7 secunde in spatele liderului, urmat de Simon Wagner care incheie raliul pe trei.

Urmatoarea etapa din ERC se va desfasura in Insulele Canare ( RALLY ISLAS CANARIAS ), in perioada 12-14 Mai 2022.

Top 10 – AZORES RALLYE 2022

Recomandari pentru tine!