Simone Tempestini si Sergiu Itu sunt castigatorii Raliului Argesului 2020

A doua zi a Raliului Argesului CATENA – Powered by Peugeot 2020 s-a desfasurat exclusiv pe Transfgarasan, patru probe speciale fiind incluse in program. Concurentii au avut parte de provocari interesante si de dueluri cu secundele intr-un cadru si un peisaj unic, de la Barajul Vidraru pana la Cabana Capra.

Simone Tempestini si Sergiu Itu se impun dupa un parcurs perfect, in care au dominat aproapte toata cursa, reusind sa fie cei mai rapizi pe cinci din sase speciale. Echipajul Napoca Rally Academy a fost urmat pe podium de Dan Girtofan si Tudor Marza, Skoda Fabia R5 purtandu-i pe cei doi catre un inceput excelent de sezon.

La bordul superbului Porsche 911 GT3 CUP, Alexandru Pitigoi si Anton Avram au ocupat ultima treapta a podiumului in clasamentul OPEN si s-au impus in cadrul clasei NAT12. La bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, Valentin Porcisteanu si Dan Dobre au incheiat pe trei in clasamentul general FIA si sunt castigatori in cadrul clasei RC2N, dupa un parcurs spectaculos.

Cu un ritm fenomenal de-a lungul celor doua zile de concurs, Norbert si Francesca Maior au surprins prin viteza pura. Echipajul s-a impus in clasamentul dedicat masinilor cu tractiune fata si pe 5 in clasamentul general OPEN. Podiumul 2FWD a fost completat de echipajele Mihai Manole/Marc Banca si Dorin Costea/Horatiu Voicu.

Clasa RC3 a fost adjudecata de Mihai Manole si Marc Banca, urmati de Adrian Teslovan si Vajk Imre Cseh, cei care au avut probleme pe coborarea de la Capra, in timp ce fratii Maior au fost urmati in clasamentul RC4 de bulgarii Mishev/Yanakiev si echipajul Ene/Barbu.

Dupa un incident ieri, Danut si Lucian Budai au revenit excelent pe probele de astazi si s-au impus in clasamentul RC5, unde au fost urmati de un alt echipaj din Swift Cup, format din Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca, bronzul cupei fiind adjudecat de Bogdan si Andrei Gheorghiu. Raul Badiu si Gabriel Gaina au ocupat ultima treapta a podiumului clasei, dar s-au impus in Cupa Dacia, cu echipajele Cristi Sugar/Vlad Colceriu si Horea Balea/Mihai Luncan pe podiumul cupei monomarca.

Adi Iliescu si Rares Badea au avut un ritm excelent ieri si s-au impus in cadrul clasei 11, Bogdan si Delia Nastase urmandu-i pe locul secund in raliul de casa al echipajului, in timp ce Dorin Banciu si Ioana Stan au incheiat podiumul.

In Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice, Gunther Graef si Bogdan Iancu s-au impus categoric, urmati de Dorin Alexandrescu si Andrei Motescu pe doi si Andrei Agapian si Mihai Matara pe trei. In Rally2, Emanuel si Denisa Resiga s-au impus fara probleme la debutul cu noua masina de concurs, fiind urmati pe podium de echipajele George Marinescu/Alex Simon si Cristi Pesotchi/Bianca Radu.

Recomandari pentru tine!