Podium pentru Simone Tempesti in etapa de WRC din SARDINIA

Simone Tempestini a reusit o cursa excelenta in Raliul Sardiniei, etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), si a adus primul podium pentru Romania in acest sezon, incheind pe locul 3 la WRC 2.

Avandu-l in dreapta pe Sergiu Itu, Simone a avut o evolutie constanta in Sardinia, clasandu-se in aproape toate probele speciale in primii 5. Este a treia oara cand pilotul clujean obtine un loc pe podiumul din cadrul WRC 2 dupa etapele din Portugalia (2017) si Turcia (2018).

In clasamentul general, Simone, care piloteaza un Hyundai i20 R5, a incheiat pe un excelent loc 13, dintr-un total de 88 de echipaje care au luat startul. Dintre acestea, nu mai putin de 38 au abandonat. Primul loc a fost ocupat de spaniolul Dani Sordo, castigator in extremis dupa ce Ott Tanak a avut probleme chiar in Power Stage-ul care a incheiat raliul.

„Sunt bucuros! Sunt bucuros in primul rand fiindca nu ne-am mai confruntat cu probleme tehnice si am putut sa avem un ritm constant bun. Acest rezultat ne da incredere ca vom putea ramane in top si in celelalte etape ramase din acest sezon”, a spus Tempestini, triplu campion national absolut la raliuri si campion mondial Junior WRC in 2016.

Si cel de-al doilea echipaj romanesc prezent in etapa WRC din Sardinia a obtinut un rezultat excelent. Aflati la primul lor sezon in Campionatul Mondial, Raul Badiu si copilotul sau Gabriel Lazar, pe un Ford Fiesta R2, au reusit sa termine pe locul 4 la Junior WRC si pe pozitia a 24-a la general.

Pentru sibian, este cea mai buna clasare din cariera in etapele mondiale. In prima parte a rundei din Sardinia, acesta chiar a fost constant pe podium, iar in trei dintre cele 19 probe speciale s-a clasat pe pozitia secunda.

Dupa 3 etape in Junior WRC, Badiu este pe locul 7 in clasament, cu un total de 18 puncte, lider fiind in continuare suedezul Tom Kristensson, cu 62 de puncte.

Sursa:fras.ro

Noutati
Vezi mai multe