Piastri crede ca este dificil sa ajunga pe podium in Marelui Premiu de Formula 1 din Australia

Oscar Piastri, pilotul echipei McLaren din Formula 1, este constient ca sansele de a urca pe podium in cadrul Marelui Premiu din Australia, competitie desfasurata pe pamantul natal, sunt destul de indepartate.

In timp ce se pregateste pentru al doilea sezon al carierei sale in Formula 1, Piastri se intoarce la circuitul care i-a adus primele puncte importante anul trecut, cand a finalizat cursa pe locul opt. „Este, cu adevarat, o cursa speciala pentru mine,” a marturisit Oscar. „Pentru fiecare pilot, o cursa pe teren propriu este intotdeauna o experienta unica si un privilegiu.

Pilotul australian isi aminteste cu nostalgie de momentul din 2014, cand conationalul sau Daniel Ricciardo, al carui fan era pe atunci, a fost descalificat dupa ce a terminat pe locul doi. „E incredibil sa particip acum in cursa pe aceeasi pista, alaturi de pilotul pe care il admiram atunci” a adaugat Piastri.

In ciuda entuziasmului sau, Oscar Piastri este realist in privinta sanselor sale de a obtine un loc pe podium. McLaren, echipa sa, se afla intr-o competitie stransa cu Red Bull si Ferrari si, desi a reusit un impresionant loc patru in Arabia Saudita, el recunoaste ca nivelul actual de performanta al echipei nu ii permite sa aspire la primele trei pozitii fara un cumul de circumstante favorabile.

Piastri a subliniat ca o buna pozitionare pe grila este esentiala pentru McLaren, avand in vedere deficitul de viteza al monopostului lor. O lupta apriga este anticipata in acest weekend cu Mercedes, care pare a fi principalul rival in acest moment. Oscar este constient ca va fi nevoie de o combinatie de strategie inteligenta si, posibil, un strop de noroc pentru a se apropia de podium.

In momentul de fata, trebuie sa fim realisti si sa privim lupta cu Mercedes ca pe principala noastra provocare,” aspus pilotul McLaren. „Speram sa avansam pe parcursul sezonului si sa oferim fanilor nostri motive de mandrie.”

Oscar Piastri si echipa McLaren continua sa se concentreze pe imbunatatirea performantelor si spera sa surprinda publicul cu rezultate pozitive, indeosebi in fata sustinatorilor australieni, care vor urmari cu interes participarea lor la Marele Premiu din Australia.

Recomandari pentru tine!