Leclerc nu este de aceeasi parere cu Norris in ceea ce priveste sansele Ferrari de a invinge Red Bull

Charles Leclerc a oferit o perspectiva realista privind sansele echipei Ferrari de a se impune in fata celor de la Red Bull in cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Australiei, temperand optimismul exprimat de pilotul Lando Norris.

Desi Red Bull domina scena Formula 1 incepand cu revenirea la monoposturile cu efect de sol in 2022, inregistrand rezultate impresionante cu duble P1-P2, Ferrari a aratat progrese notabile, devenind principalul rival al formatiei austriece. Leclerc impreuna cu colegul sau de echipa, Carlos Sainz, a urcat pe podium de doua ori in deschiderea sezonului 2024, fiecare obtinand un meritoriu loc trei.

In ciuda acestei evolutii ascendente si a faptului ca Leclerc a terminat cu o diferenta de 18 secunde in spatele lui Max Verstappen in cursa de la Jeddah, Norris a exprimat convingerea ca Ferrari este in pozitia de a concura serios cu pilotii de la Red Bull in Australia.

Norris a declarat: „Prevad ca vor exista curse in acest an in care Max nu va triumfa. In acest moment, Ferrari se afla cel mai aproape, asa ca este posibil sa-i vedem in acest weekend apropiindu-se si, potential, chiar depasindu-i pe cei de la Red Bull.

In raspuns la aceste afirmatii, Ferrari a decis sa regandeasca conceptul monopostului pentru actuala stagiune, in incercarea de a depasi limitarile predecesorului SF-23 din sezonul anterior. Leclerc isi exprima increderea ca echipa italiana a facut pasi importanti, subliniind insa ca diferenta fata de performanta Red Bull inca reprezinta o bariera considerabila cand vine vorba de victorii in curse.

Suntem intr-o pozitie mai buna decat anul trecut? Absolut. Dar realitatea este ca ne confruntam cu un decalaj de aproximativ patru zecimi de secunda pe tur, ceea ce este semnificativ. Sunt optimist, aleg sa ma concentrez pe progresul echipei noastre si pe abordarea metodica pe care o avem, dar suntem constienti de aspectele ce necesita imbunatatiri pentru a avansa.” a afirmat Leclerc.

Leclerc a adaugat: „Aceasta atitudine pozitiva imi intareste convingerea ca, in decursul sezonului, vom ajunge sa exercitam o presiune mai mare asupra adversarilor nostri pe anumite circuite. Asta ma face sa am incredere.

Cu toate acestea, pilotul Ferrari a concluzionat ca, in ciuda optimismului, diferenta actuala dintre cele doua echipe ramane prea mare pentru a considera o victorie Ferrari ca fiind un rezultat realist in cursa standard de zi cu zi.

Recomandari pentru tine!