Junior WRC 2017 cu Ford Fiesta R2T de la M-Sport

FIA Junior WRC este locul unde se gaseste viitorul star al raliurilor.

JWRC este locul unde viitoare staruri a raliurilor isi deschid viitorul. Acest campionat destinat pilotilor cu varsta de pana la 29 de ani avand premii foarte mari pentru castigatori etapelor. Printre campionii acestui campionat se numara si  Sébastien Loeb care a castigat in 2001, Dani Sordo in 2005, Craig Breen in 2011 si Evans in 2012, acestia ajungand la cel mai inalt nivel. In 2016 castigatorul Junior WRC a fost romanul Simone Tempestini.

In 2017 toti pilotii vor conduce masini identice cu motor de 1 litru turbo pregatit de cei de la M-Sport. Masina este un Ford Fiesta R2T. DMACK va furniza versiuni modernizate ale anvelopelor sale de macadam si asfalt. Premiile au fost structurate pentru a oferi cea mai mare sansa de succes, iar pilotii trebuie sa participe la cel putin un eveniment din cele 6 etape programate in acest campionat destinat juniorilor. 

Concurentul cu cele mai multe puncte din primele doua runde desfasurate in Franta si Italia isi vor asigura doua premii. Acelasi lucru este oferit si in urmatoarele runde din Polonia si Finlanda, precum si pentru cele  finale din Germania si Spania.

Castigatorul general al campionatului va cunoaste succesul alaturi de M-Sport, acesta participand cu un R5 in WRC2. Masina, combustibilul, anvelopele, service-ul si tot ce trebuie pentru participarea in WRC 2 in 2018 vor fi furnizate de M-Sport.

Notiuni de baza tehnice ale automobilelor:

  • Toti pilotii Junior WRC vor conduce Ford Fiesta R2T.
  • Masinile sunt cu tractiune fata si motor turbo de 1.0 litri care dezvolta 180 CP.
  • Cutia de viteze este cu cinci viteze, secventiala si controlata electronic.
  • Echipajele vor avea o sursa controlata de anvelope DMACK .
Noutati
Vezi mai multe