Raul Badiu si Gabriel Lazar au fost aproape de podiumul Juniorilor in Raliul Sardiniei

Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori a programat weekend-ul trecut a treia etapa din 2019: in Italia a avut loc Raliul Sardiniei, primul macadam al sezonului. Dupa etapele pe zapada din Suedia si pe asfalt din Corsica, competitia italiana a venit ca o completare fireasca la cele trei suprafete pe care se desfasoara cursele din cea mai importanta competitie la nivel mondial in raliuri. Raul Badiu si Gabriel Lazar s-au aliniat la start in cursa de pe insula din Mediterana la bordul Ford-ului Fiesta R2T de generatie noua, pe care concureaza toate echipajele inscrise in campionatul dedicat juniorilor.

Cu 19 probe speciale diverse, pe care echipajul a avut parte de sectiuni rapide, tehnice, dure sau spectaculoase, Rally Italia Sardinia s-a desfasurat pe o lungime competitiva de 310 kilometri de macadam. Dupa o proba speciala spectacol, desfasurata joi pe un fost circuit de motocross, provocarea pentru concurenti a fost reprezentata de 8 speciale vineri, urmate de alte 6 probe lungi sambata. Raliul s-a incheiat cu patru sectiuni competitive duminica, printre care si Power Stage-ul spectaculos, care a avut sosirea pe o plaja de pe insula, de unde fanii au putut urmari masinile de concurs in actiune intr-un cadru de neuitat.

Fara o sesiune de teste inaintea startului in prima etapa de macadam din Campionatul Mondial dedicat Juniorilor si cu ultima prezenta intr-o masina de curse la finalul lunii martie, Raul si Gabriel s-au aliniat la startul Raliului Sardiniei cu incredere si dorinta unui rezultat bun care sa-i aduca din nou in prima jumatate a clasamentului. ”Nu am reusit sa efectuam niciun kilometru de teste inaintea primului macadam din Junior WRC 2019, asa ca va trebui sa ne acomodam cu masina in aceste conditii pe probele speciale. Va fi o provocare pentru noi, dar speram sa ne adaptam rapid la drumurile din Sardinia” a spus Raul inaintea startului.

Dupa testele oficiale ale competitiei, unde au obtinut al treilea timp in categoria juniorilor, Raul Badiu si Gabriel Lazar au pornit excelent in Rally Italia Sardinia, cu un loc patru si doua locuri secunde in Junior WRC pe primele speciale ale competitiei. Cu o abordare inteligenta, echipajul a fortat unde conditiile au permis si a avut un ritm prin care a conservat masina de concurs in sectiunile dure, terminand prima zi de concurs pe locul 4, la doar 31 de secunde de lider.

Pe intreg parcursul zilei de sambata, Badiu si Lazar au continuat parcursul constant si rapid de pe probele speciale de macadam, mentinandu-si locul in clasamentul dedicat juniorilor, ca mai apoi duminica, in ultima zi a competitiei, sa obtina din nou timpi competitivi pe cele patru probe speciale programate, terminand cursa pe locul 4 in clasamentul mondial dedicat juniorilor.

”Sunt multumit ca am ajuns la finalul WRC Rally Italia Sardinia, un raliu foarte dur si complex. Vineri am inceput foarte bine, cu timpi de top pe probele speciale, care ne-au bucurat si ne-au dat incredere. Faptul ca am putut sa merg de la egal la egal cu cei mai rapizi tineri piloti din lume ma bucura foarte mult. A doua zi de concurs, cand probele speciale au devenit mai dure, am optat pentru o abordare mai precauta, avand experienta de anul trecut din Turcia, cand jumatate dintre masini au abandonat datorita duritatii traseului de concurs. Am pierdut astfel contactul cu podiumul si ne-am indepartat de primele trei locuri, iar cand am constientizat ca noul model Fiesta R2T este mai robust, a fost prea tarziu pentru a incerca sa recuperam timpul pana la un loc pe podium.” a spus Raul Badiu la finalul cursei din Italia.

”Plec cu o urma de regret deoarece nu am incercat sa fortez si pe probele dure pentru a obtine primul podium din Junior WRC, stiind ca acest lucru era realizabil. Putem fi la fel de rapizi ca primii clasati din categoria juniorilor si avem incredere ca vom reusi tot ce ne propunem in urmatoarele etape, avand deja experienta acumulata la patru raliuri in campionatul dedicat juniorilor.” a incheiat pilotul roman care se afla in prezent pe locul opt in clasamentul provizoriu Junior WRC.

Pentru Raul Badiu si Gabriel Lazar, campania in Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori va continua in luna august cu Raliul Finlandei, cunoscut pentru probele speciale de viteza de pe drumurile de macadam de langa Jyväskylä, si in luna octombrie cu Raliul Marii Britanii, care se va desfasura in nordul si centrul Tarii Galiilor.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazar este posibila multumita partenerilor Ion Mos, Omniasig, Smart ID Dynamics, Elta 90 Medical Research, Renomia SRBA Broker, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului si Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center si Sports HUB.

Noutati
Vezi mai multe