Haas F1 a intrerupt contractul cu Rich Energy

Echipa americana, Haas F1 a pus punct contractului de sponsorizare cu cei de la Rich Energy in urma Marelui Premiu al Italiei de la Monza.

Brandul britanic de bauturi energizante, Rich Energy, a semnat un contract si a devenit primul sponsor titular al echipei americane Haas F1 inaintea sezonului 2019, dar colaborarea celor doua branduri nu a rezistat, incheindu-se la mai putin de un an de la concepere.

Anuntul a venit imediat in urma rundei cu numarul 13 a sezonului, care a avut loc la Monza si a aparut dintr-un peisaj cel putin intortocheat, in care cei de la Rich Energy au fost dati in judecata si se afla intr-un proces la momentul actual asupra drepturilor de autor pentru simbolul companiei impotriva unei alte companii britanice, Whyte Bikes.

Inaintea Marelui Premiu al Marii Britanii din Iulie, situatia a escalat odata cu o postare in social media facuta de pe contul oficial de Twitter al celor de la Rich Energy, compania declarand ca ar fi intrerupt contractul cu cei de la Haas, mentionand „performante slabe” ca fiind motivul in urma unui start dificil al sezonului pentru echipa Americana.

O declaratie a echipei pe social media lansata Luni spune: „Echipa Haas F1 si Rich Energy au cazut de acord pe cale amiabila sa puna punct parteneriatului din cadrul campionatului mondial de Formula 1 cu efect imediat.

„Cu toate ca s-au bucurat de un spor substantial de expunere prin parteneriatul cu echipa Haas F1 in 2019, in urma unui proces de restructurare corporativa, Rich Energy a simtit nevoia de a revizui strategia globala a companiei.

„Ca urmare, echipa Haas F1 si Rich Energy au cazut de acord ca o incheiere a parteneriatului actual este cea mai buna solutie pentru ambele parti.

„Echipa Haas F1 doreste sa isi exprime multumirile si sa le ureze mult noroc celor de la Rich Energy pe viitor.”

Alte informatii aditionale nu au mai fost oferite de cei de la Haas si ramane de vazut care vor fi efectele acestui divort dintre Haas si Rich Energy. Livery-ul masinilor Haas ar putea fi unul dintre primele lucruri care se vor schimba pentru restul sezonului incepand cu Marele Premiu din Singapore de peste doua saptamani.

Foto-credit: Haas F1

Sursa: gp24.ro

Recomandari pentru tine!