Fratii Maior au scris o pagina de istorie, devenind campioni europeni

Norbert si Francesca, ei sunt fratii Maior care au reusit sa isi adjudece titlul in cadrul Campionatului European de Raliuri pentru juniori.

Cei doi aveau nevoie de o victorie clara in fata lui Roberto Dapra si Luca Guglielmetti in Ungaria, cele doua echipaje fiind despartite de doar patru puncte inaintea ultimei etape din Europeanul de Raliuri.

Bucuria a fost una imensa si care a bucurat o tara intreaga la finalul Raliului Ungariei, cei doi urcand pe cea mai inalta treapta a podiumului in cadrul ERC-j.

Norbert si Francesca Maior, au reusit sa castige 5 probe speciale din cele 12 ale raliului Ungariei, avand o lungime totala de 180 de km. Finalul raliului i-a regasit pe cei doi Brasoveni, stabiliti in Cluj, pe prima treapta a clasamentului si cu un avans de 7,1 secunde in fata lui Roberto Dapra si Luca Guglielmetti, italienii terminand raliul si sezonul pe locul doi la juniori. Slovenii Mark Skulj si Matej Car termina raliul pe pozitia a treia, insa cu un handicap considerabil fata de lideri.

Inca nu avem cuvinte ca sa spunem tot ce simtim in momentul acesta. Este incredibil tot ce s-a intamplat astazi, insa vrem sa spunem cel mai important lucru: multumim tuturor celor care au pus umarul la acest vis. Impreuna am reusit!” a spus Norbert Maior.

Sursa foto: FB Page Norbert Maior

Primul titlu pentru cei doi a venit in 2019, atunci cand au devenit campioni national la junori in Campionatul National de Raliuri a romaniei, debutand cu doar un an inainte. Ulterior, cei doi tineri au reusit titlul de campioni in cadrul categoriei 2 Roti Motrice Fata in anii 2020, 2022 si in acest an, 2023, cu o etapa inaintea finalului de sezon din Romania.

Rezultatele etapei Raliul Ungariei 2023

Recomandari pentru tine!