Emil Ghinea ramane ‘rege’ pe Valea Domanului pentru al treilea an consecutiv

• Emil Ghinea (Norma M20F Evo) pare sa nu mai aiba adversar in Campionatul National de Viteza in Coasta, si asta pentru ca sportivul mangaliot a reusit sa se impuna pentru a treia editie consecutiva a Memorialului Werner Hirschvogel, pastrandu-si nu doar titlul de King of the Hill pe traseul de 4,75 km, ci depasindu-si propriul record – coborand pana la un 2:07,383n

Vicecampionul sezonului anterior la viteza in coasta a ramas invincibil pe toata durata evenimentului resitean, stabilind timpul de referinta si in mansele zilei de duminica. Cel mai important insa este faptul ca Emil s-a impus categoric in ambele urcari decisive de concurs, incheind a cincea etapa de viteza in coasta a sezonului cu un timp cumulat de 4:15,528. La o diferenta de 4,4 secunde si pentru prima oara la comenzile monopostului Wolf GB08, Jerome France si-a incheiat a incheiat cu succes prima sa prezenta pe traseul resitean, in vreme ce podiumul absolut a fost completat de brasoveanul Octavian Ciovica (Radical SR8) la o diferenta de doar 6 zecimi de pilotul francez.

Prin victoria in clasamentul absolut, Emil Ghinea s-a impus atat la general cat si in ierarhia categoriei II a nationalului de viteza in coasta, in timp ce aceeasi categorie – dar in matematica Trofeului National Masters – a fost adjudecata de Jerome France, care astfel si-a trecut in cont suprematia absoluta a etapei in clasamentul absolut al TNMVC. Nu doar batalia de la varful ierarhiei absolute a fost spectaculoasa ci si cea a turismelor, acolo unde – desi a fost mai lent in ziua precedenta – Alexandru ‘Dodo’ Pitigoi (Porsche 992 GT3 Cup) s-a impus in urma celor doua manse de concurs – reusind sa completeze si podiumul OPEN al Trofeului National Masters [in urma lui Octavian Ciovica]. Banateanul Radu Benea (Ferrari 488 Challenge Evo) si baimareanul Calin Fagadar (Mitsubishi Lancer Evo), l-au urmat pe Pitigoi pe podiumul categoriei I in ierarhia Trofeului National Masters.

De cealalta parte, in aceeasi categorie a turismelor dar care puncteaza doar in CNVC, tanarul Bogdan Duma (Mitsubishi Lancer Evo) a obtinut triumful categoric, fiind mai rapid cu numai o secunda decat Alin ‘PYP’ Opritescu – cel ce dovedeste astfel ca ‘reteta’ modelului Scirocco functioneaza – respectiv decat localnicul Andrei Precup (Seat Toledo TDi). Acelasi Duma a incheiat si pe pozitia a treia in clasamentul OPEN al CNVC, intre el si invingatorul Ghinea facandu-si loc singurul model electric de la aceasta etapa – anume Tesla Model S Plaid pilotata de Dominic Marcu.

Sportivul etapei din acest an al Memorialului Werner Hirschvogel nu este insa nici Emil Ghinea – castigatorul absolut al etapei – si nici Alexandru ‘Dodo’ Pitigoi – cel mai rapid sportiv al categoriei turismelor – ci nimeni-altul decat localnicul Razvan Dan Gosta, cel care dupa accidentul din ziua de sambata a facut noapte alba alaturi de prietenii sai, dar si de sportivul Alin ‘PYP’ Opritescu, aliniindu-se la startul manselor de duminica cu acelasi Volkswagen Golf IV – insa complet refacut.

Banateanul Radu Benea s-a impus in cadrul Grupei 1 – TNMVC, in timp ce intaietatea in ierarhia Grupei 2 – TNMVC i-a apartinut lui Alexandru ‘Dodo’ Pitigoi. Localnicul George Schiopulescu a bifat o noua victorie in fata publicului propriu, castigand ierarhia Grupei 3 – TNMVC.
Prin ritmul foarte bun si calculat, Alin Opritescu a triumfat in cadrul Grupei 2 [si a clasei 2A] – CNVC, in vreme ce adversarul sau direct Cosmin Ciucur a bifat succesul clasei 2B. Intaietatea Grupei 3 [si a clasei 3B] in nationalul de viteza in coasta i-a apartinut lui Bogdan Duma, iar un alt Bogdan [Toma], a ramas singurul sportiv in cadrul clasei 3A care a terminat etapa. Etapa resiteana a fost – din nou – la discretia pilotilor locali in ceea ce priveste atat Grupa 4 [si clasa 4A] – acolo unde s-a impus acelasi Andrei Precup, cat si Grupa 5 [si clasa 5B] – unde victoria i-a revenit lui Darius ‘Crazy’ Vilsan. Sibianul Gheorhe Badea a terminat cu bine ambele manse de concurs in cadrul clasei 5A. Memorialul Werner Hirschvogel a fost o etapa foarte buna si pentru tinerele talente ale vitezei in coasta romanesti, cu brasoveanul Tudor Luca victorios in Grupa 6, clasa 6A si Juniori, respectiv cu Nicolas Benea, acesta din urma impunandu-se atat la clasa 6B cat si la Debutanti.

Dupa ce si-a asigurat titlul de campion absolut in nationalul de raliuri pentru vehicule istorice, Andrei Agapian a revenit la viteza in coasta acolo unde s-a impus categoric in clasamentul absolut al automobilelor istorice [si al Categoriei I respectiv clasei 2] fiind urmat pe podiumul absolut de invingatorul Categoriei II [si clasei 3] – Marius Baltateanu, respectiv de Ionel Gheorghe. Cu al doilea timp cumulat dintre toate automobilele istorice, Dacia 1410 Sport pilotata de brasoveanul Robert Adam a iesit triumfatoare in clasamentul Dacia Revival.

Legendarul Werner Hirschvogel nu a fost omagiat doar de pilotii veniti la start cu automobilele de competitie, ci si de doi tineri pasionati din Resita: Cristian Stoica si Sebastian Uta. Acestia au ales sa parcurga traseul de concurs in regim demonstrativ cu motocicletele lor – un BMW S1000RR pentru cel dintai respectiv un Ducati Panigale pentru cel de-al doilea, reamintind astfel tuturor faptul ca cetateanul de onoare al municipiului Resita dar si al judetului Caras-Severin (n.r. Werner Hirschvogel) si-a inceput cariera sportiva pe doua roti.

Clasamentele finale pot fi accesate integral aici

Memorialul Werner Hirschvogel este o competitie automobilistica – parte a Campionatului National de Viteza in Coasta si a Trofeului National Masters de viteza in coasta – fiind o actiune cofinantata de Consiliul Judetean Caras Severin si Primaria Municipiului Resita. Evenimentul este organizat de Asociatia Club Sportiv Auto Blic in parteneriat cu Asociatia Clubul ACM Sport si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Mobilitatea pe durata desfasurarii competitiei este asigurata de partenerul Porsche Timisoara – dealer autorizat al marcilor Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche si Cupra.

Partenerii acestui eveniment sunt Invest in Resita, Logics, Omniasig, Restaurant & Pizzerie Rebel, Tractari 24h, Cricova, Vianor & Absolut Auto, Gaman Transport, Allmyd Auto

Parteneri media ai evenimentului – Prima Sport, Radio Romania Resita, Banat TV, Autorally, Caon.ro, Reper24.ro

Recomandari pentru tine!