Toyota lucreaza la capacitate maxima pentru Monte Carlo

epantofi.ro

Jari-Matti Latvala, care este directorul echipei Toyota WRC, spune ca echipa sa lucreaza la capacitate maxima inaintea primei etape din noul sezon WRC care se va desfasura la Monte Carlo in luna Ianuarie 2022. 

Odata cu prima etapa din mondialul de raliuri, noua era hibrida isi face debutul alaturi de noile reglemantari privind modelele Rally1.

Noile regulementari au cerut pentru cele trei echipe din WRC, Toyota, Hyundai si M-Sport Ford, sa construiasca masini complet noi in jurul unui sasiu mult mai dur, iar motoarelor turbo de 1,6 litri sunt acum cuplate la o unitate electrica de 100 kW.

Toate cele trei echipe au efectuat teste extinse pentru a putea dezvolta noile modele pentru sezonul 2022.

Echipa castigatoare la constructori a sezonului precedent, Toyota Gazoo Racing World Rally Team a efectuat teste cu modelul GR Yaris in Franta la inceputul acestei luni, in care Sebastien Ogier a alergat la bordul acestui nou model, insa si ceilalti piloti au efectuat teste pe acest model.

Credit Foto: Julien Perez Alonso

Desi Latvala a recunoscut ca este multumit de rezultatele obtinute pana acum de acest model bibrid, echipa sa va lucra la cappacitate maxima pentru WRC Monte Carlo.

Cred ca, in general, sunt multumit de pozitia in care ne aflam acum, desigur ca nu ne putem relaxa deloc. Lucram la 100% tot timpul pentru a pregati totul, dar masina functioneaza bine si suntem multumiti de ceea ce am realizat pana acum. Cel mai interesant lucru este sa mergi la Monte, fara sa sti care este nivelul celorlalti.” a adaugat Latvala.

Toyota se va prezenta la prima etapa din campionat cu patru masini Yaris GR, acestea fiind pilotate de Elfyn Evans , Kalle Rovanpera, Ogier si Takamoto Katsuta la etapa de la Monte Carlo care este programata pentru perioada 20-23 ianuarie.

Recomandari pentru tine!