DTO Rally Team porneste in Raliul Moldovei 2019 cu dorinta victoriei

Cu opt etape programate in sezonul 2019 al Campionatului National de Raliuri, caravana raliurilor se muta in acest weekend in Moldova, dupa cele doua etape din judetul Arges si apoi Arad. Raliul Moldovei este prima dintre cele doua competitii din aceasta zona a tarii si are loc pe probele speciale de macadam din judetul Bacau, cunoscute pentru diversitatea lor, pentru sectiunile rapide sau cele tehnice, dar si pentru duritatea traseului de concurs care in acest sezon va fi mult mai prietenos cu echipajele.

Raliul Moldovei debuteaza astazi cu startul festiv din Piata Tricolorului din Bacau, acolo unde fanii sunt asteptati in numar mare pentru a aplauda echipajele prezente, ca mai apoi vineri dimineata sa aiba loc testele oficiale ale cursei. Competitia programeaza vineri trei probe speciale de macadam in zona Moinesti, ca mai apoi bulevardele din Onesti sa fie gazda unei superspeciale care atrage toti curiosii din oras. Sambata vor avea loc cate trei treceri pe o succesiune de trei speciale care vor provoca echipajele si masinile de concurs la maxim, cu sectiuni tehnice, rapide si cu capcane.

DTO Rally Team porneste in a treia etapa de raliuri din 2019 dupa doua locuri secunde in clasamentul echipelor si dupa o serie de rezultate individuale foarte bune. Toate cele cinci echipaje au reusit podiumuri la unul din raliurile desfasurate in acest sezon si isi doresc sa repete aceste performante la Raliul Moldovei. In plus, gruparea isi propune ca la acest raliu sa reuseasca prima victorie din acest sezon in clasamentul echipelor si sa demonstreze viteza si competitivitatea de care sunt capabile echipajele si masinile de concurs.

La prima editie a raliului, cea din 2011, Vali Porcisteanu si Dan Dobre au obtinut punctele necesare pentru a-si adjudeca titlul national de campion absolut: ”Raliul Moldovei este o etapa in sufletul nostru, fiind locul unde am obtinut titlul national absolut la prima editie a acestei competitii”. La doar a doua etapa pe macadam cu Citroen-ul C3R5, Vali si Dan isi propun sa continue acomodarea cu masina de concurs cu care pot fi mai rapizi si sa obtina prima victorie a sezonului 2019. ”Cunoastem probele speciale din jurul Bacaului: foarte rapide, de obicei cu mult noroi, dar in acest an intr-o stare foarte buna. Portiunile de viteza sunt periculoase pe alocuri, dar nu ne vor surprinde pentru ca le stim destul de bine. Ne plac si probele de la Moinesti, unde am fost rapizi in fiecare an, iar la superspeciala de la Onesti speram sa avem minim la fel de multi fani care sa ne sustina ca in 2018. In concluzie, e un raliu scurt, unde avem in plan sa mergem cat mai tare, sa castigam si sa aducem cat mai multe puncte pentru echipa” a spus Vali inaintea startului festiv al Raliului Moldovei 2019.

Cristi Dolofan si Mihai Sandu pornesc in Raliul Moldovei 2019 de pe locul al cincelea in clasamentul general provizoriu, avand incredere in Peugeot-ul 208 R5 cu care concureaza in acest sezon si in fortele proprii ca pot realiza un nou rezultat bun pentru echipa. ”Am reusit sa ne acomodam cu modelul R5 in conditii dificile la Arad, acum suntem pregatiti sa avem un ritm mai ridicat la Bacau, unde se anunta vreme buna. Vrem sa progresam, sa aducem puncte importante si sa obtinem victoria in clasamentul echipelor” a spus Cristi inaintea startului in Raliul Moldovei.

Pentru Bogdan Nastase si Delia Nastase, aflati in prezent pe locul secund in cadrul clasei 11, participarea la Bacau vine dupa o victorie la Arad. Echipajul se simte excelent pe macadam si porneste in a treia cursa din acest sezon cu incredere si dorinta unei noi victorii care sa confirme viteza si competitivatea pe care cei doi o au in toate conditiile. Mitsubishi-ul Lancer EVO este pregatit pentru start iar Bogdan si Delia vor sa atace de pe primii kilometri cronometrati, dar si sa faca spectacol pentru fanii prezenti pe marginea specialelor de macadam sau la superspeciala din Onesti.

Cu doua locuri secunde in cadrul clasei RC4 la Raliul Argesului si cel al Aradului, Eugen Caragui si Robert Fus au un inceput foarte bun de sezon. Echipajul DTO Rally Team are un ritm constant pe probele speciale, cu progres de la o cursa la alta, iar etapa din Moldova va vedea aceeasi abordare din partea celor doi. Eugen si Robert isi propun o noua clasare pe podiumul categoriei, sa acumuleze experienta la bordul modelului francez si sa isi consolideze locul secund in clasamentul general provizoriu al clasei.

In Cupa Dacia, Cristi Sugar si Vlad Colceriu iau startul in Raliul Moldovei cu dorinta unei revanse dupa ce la Arad au fost nevoiti sa se retraga din cauza duritatii traseului de concurs. Modelul Sandero a fost revizuit si este pregatit de start, iar echipajul are incredere ca va putea repeta victoria de la etapa de debut a sezonului, cand cei doi juniori s-au impus in cadrul cupei monomarca.

In sezonul 2019, DTO Rally Team are alaturi o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, Imbold, Catena, Oscar Downstream, Tellur, Hidro Gaz Pipe si Total Lubricants Romania.

Recomandari pentru tine!