Cupa Mediasului, provocarea din inima Ardealului

Mediaș, orașul în care stilurile arhitectonice, de la gotic la cel renascentist sau neoclasic, la baroc și îți răsfață sufletul cu valorile tradiționale, va fi gazda unui concurs automobilistic. După pauza competițională, viteza în coastă revine în atenția sportivilor și a pasionaților de motorsport.

Pe data de 27.08.2017 se va desfășura etapa VIII-a din Campionatul Național de Viteză în Coastă Divizia 2 și etapa a II-a din Campionatului Regional de Viteză în Coastă, Cupa Mediașului.

„Piloții consacrați cât și cei debutanți, pot gusta adrenalina competițiilor de coastă pe un traseu nou. În aceste condiții, bătălia pentru podiumul etapei are o miză și mai mare. Sportivii au la dispoziție 3 manșe de concurs pentru a stabilii cel mai bun timp.

Aceștia vor trebui să parcurgă itinerariul cu precizie, fără greșeală, să-și stăpânească emoțiile, să fie rapizi pe distanțe scurte. Va fi desemnat câștigător pilotul care stabilește prin cumul cel mai bun timp din două manșe. Suntem pregatiți și așteptăm un număr cât mai mare de iubitori ai acestui sport, „ a declarat Simon Arpad – ACS CLUB AUTO CRONO Sf. Gheorghe.

Maestru al sportului, Hangu Florin rămâne unul dintre stâlpii sportului cu motor în România. Pilot, navigator, profesor, formator, Hangu Florin este omul care are un sfat bun pentru orice sportiv: „De peste 40 de ani nu s-au mai desfășurat competiții pe Hula Baznei. Marin Dumitrescu este singurul pilot în viață care a concurat și pe acest traseu. Privit de pe margine sau chiar de la volanul unei mașini, traseul pare ușor, însă concurenții nu trebuie să cadă în capcana unui itinerariu impecabil. Sunt viraje ac de par și viraje de viteză, lungi.

Este un traseu unde concentrarea pilotului trebuie să fie maximă, nu exista relaxare. Este necesar să rămâi conectat la ceea ce urmează, să știi când să ataci, când să închizi virajul, cum să-ți menții viteza pentru a avea un rezultat bun și nu în ultimul rând pentru a evita o ieșire în decor generată de o greșeala de pilotaj. Secretul succesului depinde de antrenamentul fiecăruia.

Indiferent de eșalonul în care concurezi trebuie să cunoști foarte bine traseul, să-l înțelegi, să te antrenezi. Doar așa vei reuși să pui în valoare ceea ce a-i învățat la școala de pilotaj. Nu poți să te joci la un concurs. Munca, seriozitatea, antrenamentele și perseverența sunt elementele de baza pentru performanță.

Fiecare concurs este o gură de oxigen de care trebuie să profite sportivii, fiecare competiție este o cărămidă în cariera. Ideea de a relua o competiție la Mediaș a fost primită cu brațele deschise și se bucură de susținerea autorităților locale.”

Restricții de circulație pe durata competiției:

Pe perioada competiției automobilistice, circulația publică va fi restricționata pe data de 27.08.2017, în intervalul orar: 10:30-13:00, 13:30-16:00 si 16:30-18:30 pe sectorul de drum DN14A de la ieșirea din Mediaș (str Baznei) spre Iernut -Târnăveni pe o lungime de 3 km.

Susținută de Primaria Municipiului Mediaș, Cupa Mediasului este organizată de Clubul Auto Crono sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Inspectoratului de Poliție-Serviciul Rutier  Sibiu, Poliția Municipală Mediaș, Poliția locală Mediaș, al Inspectoratului de Jadarmi Județean Sibiu, respectiv Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Sponsor principal: METALUBS INTERNATIONAL

Program:

Orele 11.10-12.20: Recunoașteri I, II (cu start la 30 de secunde)
Orele 12.20-13.00: Antrenamente oficiale – I
Orele 13.00-13.30: Pauză, deschiderea circulației 1

Orele 13.45-15.45: Mansele de concurs I,II

Orele 16.00-16.30: Pauză, deschiderea circulației 2

Orele 16.45-18.30: Manșa de concurs III
Orele 19.00: Afișarea rezultatelor provizorii
Orele 19.30: Festivitatea de premiere

Date tehnice traseu:

Traseul  de pe DN 14A, pe care vor fi cronometrați concurenții, are o lungime de 3 km, panta maximă este de 10%, lățimea minima 6,0 metri, iar diferența de altitudine dintre start și finis este de 133 metri.

Regulamentul particular poate fi consultat pe autocrono.ro

Noutati
Vezi mai multe