AUDI se pregateste sa finalizeze preluarea echipei SAUBER F1

Audi isi intareste pozitia in lumea automobilistica prin avansarea hotarata in directia preluarii echipei Sauber Formula 1, marcand un pas decisiv catre debutul sau in competitia suprema de motorsport in anul 2026. In ciuda schimbarilor la nivel de conducere si a turbulentelor speculatice, gigantul german isi reafirma angajamentul strategic in acest domeniu.

Cu o prezenta impresionanta in cadrul Grand Prix-ului din Belgia din 2022, oficialii Audi, condusi de Markus Duesmann si Hoffmann, si-au dezvaluit ambitiile de a stabili o echipa de fabrica pentru a concura in Formula 1 incepand cu sezonul 2026. Chiar daca Duesmann a predat stafeta in rolul de CEO la Audi, succesorul sau, Gernot Dollner, a fost perceput ca avand o viziune mai retinuta cu privire la angajamentul in Formula 1.

Totusi, acesta nu a fost un impediment semnificativ, avand in vedere ca Audi a facut pasi concreti spre integrarea in lumea Formula 1, achizitionand initial 25% din Sauber la inceputul anului 2023. Acum, se are in vedere finalizarea tranzitiei cu proprietarul Sauber, Finn Rausing, mergand chiar pana la o preluare totala de 100%, conform rapoartelor publicate de surse precum Bild si Bloomberg.

Andreas Seidl, in preajma Grand Prix-ului din Arabia Saudita din 2023, a impartasit echipei din Jeddah vestea ca procesul de achizitie de catre Audi a intrat in faza finala, consolidand astfel increderea angajatilor in viitorul echipajului.

Inca de cand Audi a anuntat parteneriatul strategic cu Sauber pentru intrarea in Formula 1 in octombrie 2022, s-a pus un accent deosebit pe dezvoltarea facilitatilor din Neuburg, vizand personalul, constructia si infrastructura tehnica. Se anticipeaza ca primele teste cu unitatea de putere proiectata pentru regulamentele din 2026 sa aiba loc in 2025, intr-un cadru de testare Formula 1.

Alessandro Alunni Bravi, din partea Sauber, a abordat zvonurile care sugerau o ezitare a Audi in angajamentul sau fata de Formula 1 la inceputul anului 2024, afirmand clar ca proiectul se desfasoara in conformitate cu planificarile si acordurile dintre actionari.

Despre dinamica interna a consiliului Audi se pot face putine comentarii, insa sprijinul solid de care beneficiaza proiectul este indiscutabil. Cooperarea stransa dintre Andreas Seidl si echipa Audi este unul dintre pilonii esentiali pentru succesul viitoarei echipe de Formula 1. In ciuda unor speculatii mediatice, pentru Sauber si Audi, situatia este una optimista, iar munca asidua se desfasoara la toate nivelurile, atat la Hinwil, cat si la Neuburg.

Pe masura ce anul 2026 se apropie, eforturile depuse sunt tot mai intense, iar Audi si Sauber isi concentreaza resursele si cunostintele pentru a se asigura ca vor fi pregatite sa concureze la cel mai inalt nivel in Formula 1.

Recomandari pentru tine!