50 de piloti la startul Harghita Hill Climb Challenge 2023

Harghita Hill Climb Challenge conteaza ca si etapa a doua din  Campionatul National de Viteza in Coasta si este programata sa se desfasoare in acest weekend ( 17-18 iunie 2023 ) pe drumul ce urca spre statiunea Harghita Bai.

Dupa etapa inaugurala de la Medias unde mangaliotul Emil Ghinea a reusit sa obtina victoria la general, Campionatul National de Viteza in Coasta ajunge in acest weekend la Miercurea Ciuc, acolo unde se desfasoara Harghita Hill Climb Challenge, ajunsa deja la a treia editie.

Duelul se va da intre Ciovica si Ghinea, deoarece Jerome France nu va lua startul la aceasta etapa. Brasoveanul Octavian Ciovica, a reusit sa isi treaca in cont victoriile din editiile 2021 si 2022, in timp ce Emil Ghinea vine intr-o forma buna dupa victoria de la Medias, iar saptamana trecut terminand si pe 2 la etapa de Masters care s-a desfasurat pe Transalpina.

Un total de 50 de piloti s-au inscris la aceasta etapa din Harghita, iar pe langa Ciovica (Radical SR8) si Ghinea (Norma M20) se mai afla si alti piloti de top, care participa si in Trofeul Masters de Viteza in Coasta, precum Alexandru Pitigoi (Porsche 911), Dominic Marcu (Tesla Model 3), Claudiu Ciuca (Seat Cupra TCR) sau Botond Szabo (Radical SR3), desigur, nu sunt singurii piloti de top, insa am amintit doar cativa dintre ei, fiind gata pentru a infrunta cei 3652 metri a etapei Harghitene.

sursa foto: www.harghitachallenge.com

Dupa o pauza destul de lunga in care nu l-am vazut la start cu Mitsubishi Evo, Lucian Radut se regaseste pe lista de inscrieri, iar noua senzatie din Campionatul de Super Rally, Bogdan Duma, vine si el la Harghita Bai, insa acesta alearga pe un Mitsubishi Lancer Evi 9 si nu pe modelul Radical pe care participa in SuperRally.

“E un traseu rapid, de viteza, chiar daca diferenta de nivel e mare. Sunt convins ca anul acesta vom avea parte de un duel interesant la varf, iar publicul se va putea bucura de un spectacol minunat al cailor putere”, a spus Adi Teslovan, initiatorul Harghita Challenge.

Lista de Inscrieri, Transmisiunea LIVE, harta traseului, documentele, dar si alte informatii utile se pot vedea pe pagina noastra dedicata – CNVC Harghita Bai

sursa foto: www.harghitachallenge.com

 Sambata, sunt programate incepand cu ora 9:00 trei mansele de recunoasteri si doua de antrenamente, urmand ca Duminica sa aiba loc inca doua manse de recunoasteri, urmate de cele doua manse de concurs de la ora 13:30, respectiv orele 15:30, acestea vor putea fi urmarite in direct pe pagina noastra dedicata mai sus mentionata si pe canalul de Youtube al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv,

Recomandari pentru tine!