Ypres Rally Belgia a ocupat pozitia lipsa din calendarul WRC 2022

Campionatul Mondial de Raliuri a avut in componenta sezonului 2022 o etapa lipsa, insa promoterul WRC a dezvaluit etapa care va ocupa locul vacant din calendarul 2022, fiind vorba despre Rally Ypres Belgium.

Celebrul eveniment de asfalt si-a facut debutul in WRC anul trecut, dar a fost scos initial, deoarece WRC a lasat un loc deschis pentru Raliul Irlandei de Nord care dorea sa intre in calendar.

Cu toate acestea, in decembrie anul trecut, a venit vestea ca aderarea Raliului Irlandei de Nord de a se alatura calendarului 2022 s-au incheiat, motivul fiind finantarea necesara pana la termenul limita, impus de Motorsport UK pentru a se asigura ca se poate organiza aceasta etapa asa cum trebuie, insa nu a fost sa fie.

Raliul Ypres Belgia a avut ca si concurent in lupta pentru pozitia vacanta din calendar etapa Barum Czech Rally Zlin, dar WRC a anuntat ca Belgia este castigatoarea si va gazdui cea de-a noua etapa din acest sezon, intre 18-21 August.

Belgia a adus ceva cu totul diferit in WRC anul trecut, datorita probelor sale speciale dificile si formatului rapid, ceea ce a insemnat ca echipajele nu aveau timp de pierdut pe probe”, a declarat Jona Siebel, director general al WRC Promoter.

Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Regiunea Ypres incepe deja pregatirea si este o mare zarva in zona. Exista o mare agitatie pe probe si suntem siguri ca aceasta agitatie va fi reprodusa chiar in oras de data aceasta, cand fanii vor avea voie sa intre in frumosul parc de servicii Grote Markt.

Managerul categoriei FIA WRC, Andrew Wheatley, a adaugat: „In sezonul anterior, Ypres Rally Belgium a intrat in calendar in circumstante exceptionale si a reusit sa ofere un eveniment puternic si inovator, prezentand astfel ADN-ul raliului Belgian.

Anul trecut, Thierry Neuville la bordul unui model i20 de la Hyundai a castigat la Ypres Rally Belgia, dupa ce l-a invins pe coechipierul de atunci Craig Breen , in timp ce Kalle Rovanpera de la Toyota a completat podiumul.

WRC are programata o etapa in weekendul viitor, in Suedia, desfasurandu-si cea de-a doua runda a campionatului.

Evenimentul va fi disputat cu 17 probe speciale in loc de 19, dupa ce organizatorii au fost nevoiti sa anuleze doua probe din cauza renilor din zona.

Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Recomandari pentru tine!