Verstappen obtine victoria inaintea lui Perez si Leclerc la Marele Premiu din Arabia Saudita 2024

Max Verstappen, steaua necontestata a echipei Red Bull Racing, a dominat Marele Premiu din Arabia Saudita din sezonul 2024 al Formulei 1. Performanta sa remarcabila a condus la o dubla victorie pentru echipa sa, coechipierul mexican Sergio Perez clasandu-se pe locul secund, in timp ce Charles Leclerc de la Ferrari a completat podiumul, obtinand pozitia a treia.

Evenimentul s-a desfasurat pe un fond de tensiune inca de la inceput, dupa o iesire prematura a lui Lance Stroll, incident care a provocat o neutralizare cu masina de siguranta. Situatia a oferit astfel oportunitatea neasteptata pentru Lando Norris si Lewis Hamilton sa devina protagonisti in lupta pentru suprematie, chiar daca in cele din urma destinul le-a rezervat o clasare in spatele tanarului talent al Scuderiei Ferrari, Oliver Bearman in Marele Premiu din Arabia Saudita.

Confruntarea pentru primul loc a luat avant chiar din momentul startului, cand Verstappen si Leclerc au avut un duel roata la roata, cu olandezul reusind sa-si impuna suprematia chiar inainte de primul viraj, unde un Perez inspirat si-a facut rapid simtita prezenta, atacandu-l pe Leclerc. Desi Leclerc a cazut temporar in spatele secundului Red Bull, nu a intarziat sa isi revendice pozitia cu o manevra decisiva in Virajul 4.

Cu un ritm aproape de cel al lui Verstappen, chiar si fara avantajul DRS, care a fost activat inca din al doilea tur al cursei, Leclerc a parut un momentan serios pentru victorie. Totusi, Perez a ramas suficient de aproape pentru a profita de DRS si a trecut in fata lui Leclerc.

Cursa a luat o intorsatura dramatica odata cu accidentul lui Stroll, care a provocat intrarea in scena a masinii de siguranta. Acesta a fost un moment decisiv pentru strategia de cursa, Red Bull reusind sa-si mentina duelul de varf in fata lui Leclerc, in ciuda unei opriri ceva mai prelungite pentru acesta din urma.

McLaren si Mercedes au fost astfel nevoiti sa-si lase pilotii, Norris si Hamilton, pe pista in acest moment critic, o decizie care la propulsat pe moment pe Norris in fruntea plutonului, urmat de Hamilton, Perez si Leclerc.

Cu toate acestea, adevarata cursa s-a jucat intre Red Bull si Ferrari. Verstappen a reusit sa se distanteze, iar Perez a urmat exemplul depasindu-l pe Norris si consolidand locul secund pentru echipa. Intre timp, Leclerc si-a asigurat cel mai rapid tur al cursei si punctul bonus asociat, dovedind ca avea viteza si determinarea necesare unui adevarat campion.

In cele din urma, Max Verstappen a traversat linia de sosire triumfator, cu un avans confortabil asupra colegului sau de echipa, consolidand pozitia Red Bull ca forta dominanta in Formula 1. Perez a sustinut performanta echipei, in ciuda unei penalizari minore pentru o eliberare nesigura in fata lui Alonso.

In spatele luptei pentru podium, s-au desfasurat batalii interesante printre randurile pilotilor, cu Norris si Hamilton care au avut propriul lor duel pentru pozitii, in timp ce tanarul Bearman si-a facut un nume in Formula 1, chiar daca a avut presiune pe umerii acestuia si terminand in fata acestora.

Rezultate Marele Premiu din Arabia Saudita

sursa foto: Andy Hone / Motorsport Images

 

Recomandari pentru tine!