Trofeul Gutâi revine in calendarul Campionatului Național de Viteza in Coasta TOTAL

Dupa o pauza de noua ani, Maramuresul reintra in calendarul automobilistic pentru a gazdui – sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv – etapa a patra din Campionatul National de Viteza in Coasta Total. Desfasurata in zilele de 29 si 30 august 2020, pe drumul national DN18 (Pasul Gutai) care leaga municipiul Baia Mare de Maramuresul istoric, competitia organizata de ACS XPO Racing din Baia Mare vine cu o serie de surprize care nu fac decat sa reconfirme, daca mai era nevoie, profesionalismul si ospitalitatea a locuitorilor din acest nord de tara.

Daca pentru veteranii sportului auto din Romania, Gutaiul nu mai are nevoie de nicio prezentare, cei din generatia tanara sunt mai putin familiarizati cu locul care te trimite cu gandul la Iadul Verde. Si cum altfel sa numesti traseul de 5,2 km al carui asfalt impecabil serpuieste prin verdele crud al padurii, ajungand ca la un moment dat sa-ti ofere nici mai mult nici mai putin de sase ace de par pe durata unui singur minut, anunta organizatorii printr-un comunicat.

Constienti de contextul economic dificil creat de pandemia Covid-19, clubul organizator vine nu doar sa readuca Gutaiul in calendarul national dar si sa sprijine pilotii care vor alinia la start. In acest sens, fiecare concurent va primi un voucher de combustibil in valoare de 200 Lei precum si facilitati la cazare. Astfel, pilotii interesati se vor putea caza in municipiul Baia Mare la Hotelul Carpati, beneficiind de un pret preferential redus cu 15% fata de tariful de receptie (camera single standard – 180 Lei/noapte, camera dubla/twin – 230 Lei/noapte, camera matrimoniala 240 Lei/noapte), precum si pachete atractive de servire a mesei. Pentru cei care doresc o cazare in apropierea traseului, Complexul Turistic Suior pune la dispozitie camere in regim demipensiune la pretul de 120 Lei/noapte/persoana. Complexul este situat la doar 3 km de zona unde va fi amenajat parcul de service. Atat Hotelul Carpati cat si Complexul Turistic Suior beneficiaza de spatii generoase pentru parcare.

Concursul propriu-zis va fi precedat in ziua de vineri de prezentarea oficiala a concurentilor, care se va desfasura in centrul istoric al municipiului Baia Mare, sub rezerva restrictiilor impuse de autoritati in vederea prevenirii raspandirii noului coronavirus. Evenimentul se bucura de sustinerea autoritatilor locale, atat a Primariei municipiului Baia Mare cat si a Consiliului Judetean Maramures.

Suntem constienti ca responsabilitatea este mare si apreciem faptul ca FRAS are incredere in noi. Suntem un grup numeros de iubitori ai sportului automobilistic care doreste sa isi aduca aportul pentru reinvierea traditiei competitiilor auto pe drumurile asfaltate din judetul nostru. Viteza in coasta si raliul care s-au desfasurat in trecut pe drumurile din Maramures au oferit intotdeauna un spectacol frumos, apreciat atat de spectatori cat si de concurenti, spune Ionut Pirvu – presedintele XPO Racing.

Recomandari pentru tine!