Telijski Juliyan castiga Winter Rally Covasna 2022

Telijski Juliyan secondat de Dimitrov Aleksandar castiga Winter Rally Covasna 2022 la bordul unui model Mitsubishi Lancer Evo 9.

8 probe speciale in lungime totala de 93.2 km au avut echipajele inscrise la aceasta editie, iar echipajul bulgar format din Telijski Juliyan si Dimitrov Aleksandar au reusit sa isi treaca in cont victoria editiei a 15-a a Winter Rally Covasna 2022. Locul secund a fost ocupat tot de un echipaj bulgar, fiind vorba despre Yankov Georgi si Baldijev Cvetan care incheie la +30,9 sec. in spatele conationalului sau, alergand tot pe un model Mitsubishi Lancer Evo 9 de clasa 11.

Cea de-a treia pozitie a fost ocupata de argentinianul Soria Paulo, care incheie prima sa participare pe zapada pe locul al treilea la general pe un Peugeot 208 de clasa RC4, acesta fiind secondat de Marcelo der Ohanesian.

sursa foto: Balázs Attila – rallyphoto.com

La Clasa RC2 s-a impus Dolofan Cristian pe un model Mitsubishi Lancer EVO 9, acesta fiind urmat de Vincze Emil care termina pe locul secund pe acelasi model de masina.

Soria Paulo se impune la Clasa RC4, acesta fiind urmat de Georgi Geradzhiev care a alergat pe un model Ford Fiesta, iar la finalul etapei acesta fiind la 1 minut si 10 secunde in spatele liderului de la aceasta clasa. Manole Mihai reuseste sa incheie #WRCovasna22 pe cea de-a treia pozitie in cadrul clasei pe un Renault Clio.

sursa foto: Balázs Attila – rallyphoto.com

Hanea Mihnea isi trece in cont victoria la Clasa RC5, alergand cu Pavel Adrian in postura de copilot pe un model Ford Fiesta. Pe locul secund a venit Dumitrescu Mihai care incheie etape la putin peste 9 secunde in spatele liderului cu modelul Renault Clio. Scirlet Sebastian incheie etapa pe pozitia a treia la bordul modelului Dacia Sandero.

In cadrul clasei NAT11 s-a impus acelasi personaj ca si la general, adica Telijski Juliyan, acesta fiind urmat de Yankov Georgi la putin peste 30 de secunde. Cioltan Marcel Teodor secondat de Popa Ioan Alexandru reusesc sa obtina pozitia a treia la finalul raliului pe un model Subaru Impreza.

sursa foto: Balázs Attila – rallyphoto.com

La clasa NAT12 s-a impus echipajul din ungaria, Csáthy Miklós/Janovich Roland, care reusesc la bordul unui model Lada VFTS victoria la aceasta clasa. Tot pe un model Lada, insa Lada 2105, Kiss Balázs obtine pozitia secunda, fiind mai lent cu 28.5 sec. decat liderul clasei, iar pe cea de-a treia pozitie a venit Tajmel Tibor tot pe o Lada VFTS la aproape 2 minute diferenta.

Clasamentele si timpii fiecare probe speciale se pot vedea pe rallycontrol.ro

Recomandari pentru tine!