Sorin Ghisoi aduce primul automobil electric in CNVC

Mai este doar o saptamana pana la debutul noului sezon de viteza in coasta, iar noutati apar aproape in fiecare zi.

O noua echipa s-a lansat in acest an si va participa in cadruk Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop, iar la prima etapa , Trofeul Serus, in postura de deschizator il vom vedea pe Sorin Ghisoi la bordul unui VW Golf GTI electric al echipei Kaufland e-Rally Team. 

 

Masina echipei Kaufland e-Rally Team este prima masina electrice din Campionatul National de Viteza in Coasta. Aceasta nu polueaza deloc chimic si aproape deloc fonic, este eficiente din punct de vedere tehnic si usor de manevrat, avand o reactie de raspuns extrem de rapida la comenzi. Pentru a se incadra in normele tehnice impuse in cadrul campionatului, Modelul VW Golf GTI este supus unui proces de transformare, ce implica: inlocuirea jantelor si anvelopelor de strada cu unele performante, ce permit utilizarea masinii in regim de curse; conversia motorului termic cu un motor electric performant; dotarea masinii cu sistem de comunicatii si sistem de camere video, atat in interior, cat si in exterior; upgrade al suspensiei si al sistemului de franare; upgrade al sistemului de siguranta (verificare tehnica, inlocuire scaune si centuri de siguranta). In urma modificarilor, motorul va avea o capacitate de 330 CP, iar mamina va putea atinge o viteza maxima de 220 km/h.

Echipa tehnica din cadrul Kaufland e-Rally Team este compusa dintr-o elita de piloți, ingineri și mecanici auto cu rezultate exceptionale. La volanul masinii electrice se va afla Sorin Ghișoi, un pilot cu 20 de ani de experienta si abilitati deosebite in domeniul sporturilor extreme, care a reusit de-a lungul carierei sa urce pe podium cu fiecare masina cu care a participat in competitii.

De profesie inginer mecanic, acesta are 2 titluri de vicecampion si 5 titluri de campion national de viteză in coasta si este primul preparator al unui model Dacia 1310 cu motor GT Turbo capabila sa depaseasca 200 km/h. In prezent, se implica activ in transformarea unei masini de competitie cu motor termic intr-una cu motor electric. Parte din echipa este si Marc Areny, impreuna cu echipa lui de la EV-Romania. Ei au realizat primul proiect de conversie al unei Dacii Logan full electric in Romania, omologat de Registrul Auto Român (RAR).

Sursa: kaufland.ro

Noutati
Vezi mai multe