Simone Tempestini din nou la start in ERC, de data aceasta in Ungaria

Rally Hungary 2020 asa cum este denumirea etapei, face parte din Campionatul European de Raliuri si conteaza ca si etapa a patra din acest campionat. Simone Tempestini alaturi de Sergiu Itu se vor afla la startul rundei la bordul unui model Citroën C3 R5. 

Daca sezonul 2020 a fost unul atipic pentru sporturile cu motor, cei de la Napoca Rally Academy au fost nevoiti sa isi refaca planul, acestia au dezvaluit ca obiectivul principal in 2021 este castigarea titlului european la juniori.

La etapa din 6-8 noiembrie vom face proba generala pentru ceea ce reprezinta obiectivul nostru principal pe plan international in 2021. Din pacate, trebuia sa se intample chiar din acest an, dar pandemia ne-a schimbat drastic planurile. Cu siguranta, Simone va lupta pentru primul loc la juniori si o clasare cat mai buna in topul general. Chiar daca nu avem bugetul batut in cuie si mai asteptam niste raspunsuri, suntem optimisti ca totul va fi bine ”, a declarat Marco Tempestini, managerul echipei.

Echipajul NRA nu va fi singurul echipaj care va lua startul sub steagul Romaniei, ci la start se vor mai afla inca 3 echipaje, acestia facand parte din lotul national de juniori.

Am fost luat prin surprindere de decizia pe care a luat-o federatia cu privire la infiintarea lotului national de juniori, lucru care in sine ma bucura, doar ca imi pare rau ca, se pare, nu fac parte din acest proiect. Este important ca federatia si MTS arata deschidere spre programele internationale de top, singurele care pot sa faca sa creasca sportul nostru. Chiar daca nu sunt parte din lot, voi reprezenta cu mandrie Romania, cum am facut in toti acesti ani pe plan international. Sper sa fim capabili sa obtinem si in Ungaria, un rezultat cu care sa bucuram fanii din Romania ”, a precizat Simone Tempestini, fost campion mondial la juniori in 2016.

Pe scurt, cele patru echipaje care vor lua startul in Rally Hungary 2020 ( ERC ) dupa cum urmeaza:

  • Simone Tempestini/ Sergiu Itu ( Citroën C3 R5  ) – ERC/ERC 1 Junior
  • Maior Norbert/ Maior Francesca Maria ( Peugeot 208 R2 ) – ERC/ERC3/ERC 3 Junior
  • Mureșan Mihnea / Pop Alina Bianca ( Abarth 124 Rally RGT ) – ERC/ERC2/Abarth Rally Cup
  • Badiu Raul / Lazar Gabriel ( Peugeot 208 R2 ) – ERC/ERC 3

Evolutia lor si timpii live se pot vedea aici 

sursa foto: fiaerc.com

 

 

Recomandari pentru tine!