Record de inscrieri la etapa finala de la Poiana Brasov

Ultima etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta este programata pentru perioada 15-16 octombrie si se va desfasura la Brasov, pe Drumul Poienii.

Pe lista de inscrieri se afla un numar record de piloti pentru sezonul 2022, adica un numar total de 104 concurenti vor lua start pe drumul ce leaga Brasovul de Poiana Brasov.

Trofeul Audi Brasov conteaza ca si ultima etapa de viteza in coasta si este exclusiv dedicata pilotilor din prima divizie a campionatului. De asemenea, runda va fi decisiva pentru stabilirea noului campion la Categoria I, dupa ce Octavian Ciovica si-a asigurat deja titlul la Categoria II inca de la Campulung Muscel.

In acest moment, inaintea cursei finale, Alexandru Pitigoi (Porsche 911) conduce in topul categoriei, cu 96 de puncte, iar Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5) e al doilea, cu un punct mai putin. Cel mai bine clasat dintre cei doi la Poiana Brasov va deveni si, in premiera, campion la Categoria I.

Un total de 7 automobile de concurs incadrate la Categoria II vor concura in weekend, un record pentru acest sezon. Printre noutati se numara Razvan Dragomir (Silver Car), care se alatura listei formate din Octavian Ciovica (Radical SR8), Dragos Savloschi (Radical Prosport Evo), Aurelian Andronache (Speed Car GT), Emil Ghinea (Norma M20F), Mihai Leu (Radical SR8) si Szabo Botond (Radical SR3).

Lucian Radut (Mitsubishi Lancer Evo 8), Calin Manitiu (Subaru Impreza), Istvan Soos (Mitsubishi Evo 8) si Calin Fagadar (Mitsubishi Evo) si-au anuntat participarea cu modelele cu care au facut spectacol in ultimii ani la viteza in coasta. De asemenea, piloti de raliu cu experienta precum Andrei Girtofan (Skoda Fabia Rally2), Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2), Vlad Cosma (Peugeot 208 R2), Norbert Maior (Mitjet 1300) si Jean Tatu jr (Skoda Fabia R5) sunt inscrisi la cursa din Poiana Brasov.

Nostalgicii motorsportului vor avea ocazia sa vada in actiune nu mai putin de 8 modele Dacia in cadrul proiectului Dacia Revival, unde pilotii vor concura pe 1300, 1410 si 1310 Sport. In antiteza, Florin Voicu (Ferrari 458 Challenge), Alexandru Pitigoi (Porsche 911), Alin Luca (Porsche 911), Andrei Mitrasca (Dacia STTC) si Dominic Marcu (Tesla Model 3) vin la Poiana Brasov cu masini de top.

Sambata, intre 9:00 si 13:00 vor avea loc primele doua manse de recunoasteri, urmate de cele doua antrenamente cronometrate (14:30 – 18:30). Duminica, dupa doua manse de recunoasteri de dimineata, concursul va incepe la ora 13:30, ambele manse fiind transmise in direct de Prima Sport, dar si de canalul de youtube al FRAS.

Lista completa de inscrieri este disponibila pe pagina noastra dedicata etapei CNVC Poiana Brasov.

Programul complet al etapei, inclusiv cu detalii despre deschiderea circulatiei intre manse, este disponibil aici.

sursa partiala articol si foto: fras.ro

Recomandari pentru tine!