ProRally Team Brașov, locul 2 la echipe la Raliul Moldovei Bacău 2017

Raliul Moldovei Bacău a adus un nou rezultat foarte bun pentru liderul ierarhiei generale la echipe, ProRally Team Brașov. În ciuda faputului că Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) au avut ghinion în etapa moldavă, iar echipa a fost lipsită (motivat), de aportul a doi membri, Manuel Mihalache și Andrei Gîrtofan, ceilalți componenți au bifat rezultate foarte bune, care au contribuit în final la ocuparea unui loc 2, ce păstreaza gruparea brașoveană pe prima poziție după 4 runde ale CNRD.

Etapa de pe plaiurile băcăuane a adus și un nou membru în ProRally Team Brașov: echipajul Adrian Grigore/Vlad Terzi (Mitsubishi Evo 9). Cei doi noi veniți au reușit să termine cursa pe locul 2 la clasa 3, obținând un rezultat frumos, în ciuda faptului că a fost doar a doua lor cursă pe macadam într-o mașină cu tracțiune integrală. „Mă bucur foarte tare și sunt foarte fericit că am fost invitat să mă alături echipei ProRally Team Brașov. Să fiu în echipa lui Giri, un om cu atâta experiență și cu atâtea rezultate foarte importante, este o realizare foarte importantă pentru mine. Pentru noi, Raliul Moldovei Bacău a fost unul foarte frumos, încheiat cu un rezultat bun. Nu am încă experiență pe o mașină cu o mașină cu tracțiune integrală, asta fiind doar a patra mea cursă cu acualul material de concurs. Îmi mai trebuie o perioadă de acomodare, dar zic că totul este bine până acum. Sunt conștient că rezultatul de la etapa băcăuană este conjunctural, pentru că nu au fost multe mașini la clasă. Vreau să-i felicit pe Vali și pe Florinel pentru ritmul lor. Se vede că merg foarte tare și că jobul lor principal este să piloteze în raliuri. Pentru mine, cursele sunt mai mult o pasiune, pe care trebuie să o împart cu familia și cu job-ul. Dar totuși am ambiție și vreau să obțin rezultate frumoase, care să mă ajute și pe mine, dar și echipa din care fac parte cu mândrie”, a spus Adrian Grigore.

Pentru Jean Tatu și Eugen Rotaru (Subaru Impreza), Raliul Moldovei a fost din nou unul foarte bun, cei doi reușind o evoluție solidă, care le-a adus un loc 2 la clasa 11 și totodată consolidarea primei poziții în clasamentul general al sezonului. A fost o cursă frumoasă, umbrită un pic de ploaia de sâmbătă și de ruperea planetarei stânga spate din prima zi. Practic, pe PS 5 și PS 6 am mers în regim de avarie și doar să ajungem în parcul de service. Din fericire, am ajuns cu bine acolo, iar mai apoi raliul a fost fără emoții pentru noi. Ne bucură foarte mult rezultatul obținut, pentru că ne oferă și mai multe șanse de a rămâne pe locul 1 la clasă și la finalul sezonului. De asemenea, ne bucurăm că și cu echipa am reușit să punctăm bine și să fim în continuare lideri în clasamentul pe 2017”, a declarat Jean Tatu.

Din ce în ce mai bine. Cam așa se poate rezuma evoluția celor două prezențe feminine din cadrul ProRally Team Brașov, Cristiana Oprea și Ioana Stan (Dacia Sandero) la Raliul Moldovei Bacău. Cristiana și Ioana sunt într-un real progres, de la etapă la etapă, iar asta s-a văzut și la evenimentul din Bacău, unde au arătat că în curând vor avea un cuvânt de spus, atât  la Debutanți, cât și la Cupa Dacia. De atfel, cele două echipiere ProRally au terminat pe locul 5 la Debutanți și pe 6 la Cupa Dacia, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun ținând cont că a fost doar a doua lor prezență pe un raliu de macadam.  Raliul Moldovei ne-a adus cel mai bun rezultat de până acum. A fost un raliu greu, poate și prin prisma faptului că încercăm să creștem ritmul cu fiecare kilometru parcurs, însă satisfacțiile au fost pe măsură. Prima și cea de-a doua zi au fost complet diferite, cu suprafețe și probe care au necesitat o adaptare rapidă a stilului de pilotaj, iar asta a fost o provocare pe care eu și Ioana am acceptat-o cu bucurie, macadamul fiind suprafața noastră preferată”, a precizat Cristiana Oprea.

Liderul ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan, a ținut să le mulțumească componenților echipei pentru că „au ținut steagul sus”, așa cum se spune, la cursa băcăuană: Pentru mine și Tudor, nu a fost o cursă bună, dar ne-a mai trecut supărarea pentru că echipa a tras tare și bine și a obținut un rezultat frumos, ce ne oferă posibilitatea de rămâne lideri în clasament. Sigur, adversarii s-au apropiat, dar avem un avantaj moral în runda următoare pentru că plecăm din postura de lideri. Vreau să le spun un călduros «Bun venit!» lui Adrian Grigore și lui Vlad Terzi în echipă și să le mulțumesc pentru evoluție și pentru că au adus puncte importante pentru zestrea noastră. De asemenea, vreau să-i felicit pe Jean și Eugen, dar și pe fete, Cristiana și Ioana, pentru parcursul lor și pentru rezultatele obținute aici. Chiar dacă am fost într-o formulă mai redusă, fără Andrei și fără Manu, ne-am descurcat bine și sperăm să o facem și la etapa următoare la Harghita”.

Grație celor 51 de puncte obținute la Raliul Moldovei Bacău, ProRally Team Brașov conduce în continuare ierarhia generală la echipe, cu 254 de puncte, cu 3 mai multe decât Napoca Rally Academy și cu 23 peste DTO Tellur Rally Team.

Următoarea rundă a CNRD este Raliul Harghitei, programat pe 14 și 15 iulie.

Recomandari pentru tine!