Octavian Ciovica s-a impus la Harghita Hill Climb Challenge

Brasoveanul si totodata campionul en-titre a Campionatului National de Viteza in Coasta a reusit sa se impuna in etapa a doua din campionat, Harghita Hill Climb Chalenge 2023.

Locul secund la open i-a revenit lui Emil Ghinea, care din nou, a avut probleme cu modelul Norma M20F, insa a reusit pe finalul zilei de Duminica sa remedieze problemele aparute si inchieie pe doi.

Vremea a jucat un rol important in clasamentul acestei etape, ploaia si-a facut aparitia pe cea de-a doua mansa de concurs, astfel ca, calculele au fost date peste cap, iar Bogdan Duma reuseste sa obtina cea de-a treia pozitie la general la bordul unui Mitsubishi Lancer Evo 9, dupa ce a reusit sa obtina cel mai bun timp in mansa a doua de concurs.

Harghita Hill Climb Challenge a fost etapa de exceptie, organizarea harghiteana a fost una la cote inalte, la nivel de european punem spune, deoarece echipa AT Motorsport prin Adrian Teslovan au reusit sa ridice stacheta foarte sus in organizarea unei etape de viteza in coasta, astfel ca, anul viitor speram la un numar impresionant de concurenti la start.

Totusi fanii si nu nu numai, spera totusi, ca cei care au carma acestei federatii sa observe greseala enorma facuta in opinia noastra prin impartirea vitezei in coasta in 2 campionate, Masters si campionatul clasic.

Acum sa trecem in revista si cele intamplate pe drumul spre Harghita Bai in acest weekend.

Sursa foto: RallyPhoto Hunters picture by: Balázs Attila

Ziua de sambata a fost programata pentru recunoasteri si antrenamente cronometrate pentru cei 50 de concurenti de la start, fiind trei manse de recunoasteri, respectiv doua de antrenamente.

Alexandru Pitigoi a reusit sa obtina cel mai bun timp in cele trei manse de recunoasteri la bordul unui Porsche 911 GT3 Cup, iar Octavian Ciovica a fost primul pilot care a reusit sa coboare sub pragul de 1 minut si 50 de secunde in mansele de antrenamente, reusind un 1 minut si 47,129 secunde pe cei 3652 metri a rtapei cu al sau model Norma SR8.

Duminica a fost ziua cea mare a etapei, avand loc mansele de concurs, insa nu inainte de cele doua manse de recunoasteri programate dimineata adjudecate de Ciovica, care mai gaseste zone unde sa castige cateva secunde, astfel ca, reuseste un timp de 1 minut si 45,381 secunde in mansa a doua de recunoasteri de duminica.

Prina mansa de concurs de la Harghita Hill Climb Challenge 2023, la avut ca si catsigator pe brasovean, care a avut un duel intens cu Ghinea, cei doi fiind despartiti in aceasta mansa de doar 83 de sutimi de secunda.

Alexandru Pitigoi reuseste sa obtina al treilea timp in aceasta mansa, la peste 3 secunde si jumatate de Ghinea si Ciovica.

Sursa foto: RallyPhoto Hunters picture by: Balázs Attila

Daca in prima mansa vremea a fost una buna, cea de-a doua nu a fost una buna din punct de vedere a conditiilor meteo, ploaia si-a facut aparitia, astfel ca a dat peste cap calculele. Tanarul de doar 17 ani, Bogdan Duma, a reusit sa obtina cel mai bun timp al mansei, fiind in largul sau pe ploaie si cu al sau Mitsubishi Lancer Evo9, acesta fiind urmat de Ciovica la + 1,197 secunde si de Claudiu Ciuca care vine pe trei in aceasta mansa cu al sau model Seat Cupra TCR.

La Categoria I, Bogdan Duma a reusit sa se impuna in fata lui Pitigoi cu un avans de putin peste 2 secunde, iar resiteanul Claudiu Ciuca incheie pe pozitia a treia in cadrul categoriei.

Ciovica s-a impus si in cadrul Categoriei II, dedicata prototipurilor, acesta fiind urmat de Emil Ghinea si de Botond Szabo.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta se va desfasura la Resita in perioada 8-9 Iulie 2023.

Recomandari pentru tine!