Octavian Ciovica a dominat prima zi a etapei finale de viteza in coasta

Pe locul 4 in clasamentul general de la Categoria II inaintea etapei finale de viteza in coasta, favoritul local Octavian Ciovica a dominat prima zi de recunoasteri si antrenamente cronometrate de la Trofeul Audi Brasov. Campionul se va decide duminica, incepand cu ora 14:00, la cele doua manse de concurs transmise in direct pe Look Sport.

Pe un traseu ud, dupa ploaia care a cazut toata noaptea asupra Brasovului si chiar ninsoare in Poiana Brasov, toti cei 93 de piloti prezenti la start au fost precauti la recunoasteri. Drept dovada, cel mai bun timp pe prima urcare a fost inregistrat de Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), 2:55,915, la aproape 45 de secunde de recordul traseului, stabilit anul trecut.

Odata cu oprirea ploii a inceput si spectacolul, iar Octavian Ciovica (Radical SR8) a stabilit borna de timp pentru a doua urcare, 2:37,662, brasoveanul reusind sa se mentina lider pana la finalul zilei. Dupa un 2:19,788 in prima mansa de antrenamente cronometrate, Ciovica a coborat pana la 2:15,646 pe ultima urcare de sambata. In comparatie cu anul trecut la Poiana Brasov, acesta si-a imbunatit timpul cu aproape 3 secunde fata de ce a reusit in mansele de concurs.

Singurul care a tinut ritmul a fost Alex Mirea (Radical SR8), al carui cel mai bun timp din antrenamente a fost cu doar 0,22 secunde decat al lui Ciovica. Liderul campionatului, Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo) a avut cea mai buna urcare in a treia mansa de sambata, cu 02:20,899.

Pe 4 la antrenamente este Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), care are deja asigurat titlul la Categoria I inca dinaintea etapei. Triplul campion al categoriei a urcat cei 5 kilometri de traseu in 2:29,056. Intr-un interval de mai putin de 3 secunde s-au mai clasat Aurelian Andronache, Costel Casuneanu, Andrei Girtofan, Dudu Senchea, Istvan Soos si Calin Manitiu.

Daca dupa cele doua manse de concurs de duminica se va pastra aceeasi ierarhie in varful clasamentului, toti cei 3 (Ciovica, Mirea si Dumitrescu) vor avea un numar similar de puncte, 119, la finalul sezonului, o situatie nemaiintalnita. Departajarea se va face in functie de numarul de etape castigate, acolo unde Mirea are 3 succese, iar Dumitrescu si Ciovica au cate doua.

Ziua decisiva, duminica, va incepe de la ora 9 cu cele doua manse de recunoasteri, iar de la ora 14:00, in direct pe Look Sport, vor avea loc cele doua manse de concurs care decid campionul.

 

sursa articol si foto: fras.ro

 

Recomandari pentru tine!