Ce noutati aduce sezonul 2020 pentru C.N. de Viteza in Coasta?

Prima etapa din noul sezon a Campionatului National de Viteza in Coasta se apropie cu pasi repezi, aceasta fiind programata sa se desfasoare intre 28 – 29 Martie, la Rasnov.

Zilele acestea s-a publicat regulamentul pentru CNVC 2020, insa acesta este cu titlul provizoriu pentru inca o saptamana, pana la aprobarea din sedinta Consiliului Federal. Daca pana acum am aflat care sunt zonele unde se vor desfasura etapele, numarul etapelor si cateva zvonuri, acum haideti sa vorbim despre cateva noutati ale noului sezon de viteza in coasta.

Incepand cu acest sezon se introduce PF ( Performance Factor ), acesta este o noua metoda de clasificare a masinilor, al carui calcul consta in alocarea unei valori de performanta specifice fiecarui autovehicul, in functie de greutatea sa si de parametrii tehnici. Acest PF se calculeaza pentru automobilele ce se vor incadra la Categoria 1. 

performance factor  fia

Aceasta categorie mentionata anterior ( Categoria 1 ), va fi impartita in 6 grupe diferite, iar automobilele vor fi departajate in functie de indicativul PF.

Categoria 2 este destinata pentru autovehicule care au caroseria deschisa ( ex. Radical, Norma ), aceasta fiind impartita in alte cateva grupe [ Grupa D/E2/SS – (monoposturi) ] si Grupa CN/E2‑SC destinate pentru masini dezvoltate pentru aceste competitii ( ex: Silver Car EF10, Speed Car GT 1000R ).

Sezonul acesta mai aduce o noutate, este vorba despre introducerea coeficientului la fiecare etapa in parte. Trei etape din totalul de 9 au coeficient 1 ( Rasnov, Medias, Cheile Gradistei ), iar pentru celelalte 6 etape ramase se va da un coeficient ( 1.2 ), adica punctele aferente pozitiei din clasament se inmulteste cu 1.2 si rezulta punctele finale castigate la etape.

Pentru clasamentul anual se vor lua in calcul punctele de la o etapa de coeficient 1 si punctele de la 6 etape de coeficient 1,2. Aici putem sa spunem ca este putin discutabil despre cum s-a impartit coeficientul. Baia Mare primeste coeficient 1.2, fiind reintrodusa in calendar dupa multi ani, iar Rasnovul primeste cof.1, acesta fiind una dintre etapele care s-au desfasurat in fiecare an. 

Baia Mare revine in calendarul competitional dupa 9 ani de pauza. Trofeul Gutâi conteaza ca si etapa a III-a din Campionatul National de Viteza in Coasta 2020, fiind programata pentru perioada 30-31 Mai.

Traseul a primit aprobarea din partea comisarilor si revine in campionat si va avea un coeficient de 1.2, ceea ce va aduce la start un numar mare de concurenti, deoarece punctele vor fi mai multe, dupa cum am explicat mai sus in acest articol. Ultima etapa din Maramures a fost adjudecata de catre Lucien Hora in anul 2011 la bordul unui monopost Lola F3000.

Programul fiecarei etape in parte va cuprinde 9 urcari in cele doua zile. Sambata concurentii vor efectua 3 mansa de recunoasteri dupa cum e precizat in regulament, urmate de 2 manse de antrenamente cronometrate.

Duminica se vor parcurge patru urcari, 2 manse de recunoasteri si cele doua manse de concurs.

Despre alte noutati sau zvonuri o sa discutam intr-un articol viitor.

Recomandari pentru tine!