HORNER respinge afirmatiile lui Marko despre planul de demite din echipa de Formula 1, Red Bull Racing

Intr-un climat tensionat, incarcat de suspans si speculatii in culisele Formulei 1, directorul echipei Red Bull Formula 1, Christian Horner, a abordat cu profesionalism zvonurile referitoare la un presupus complot menit sa-l indeparteze pe consilierul Helmut Marko din cadrul formatiei.

Recent, inaintea calificarilor pentru Marele Premiu al Arabiei Saudite, o serie de evenimente dramatice a adus in lumina reflectoarelor posibila inlaturare a lui Marko de echipa. Acesta a mentionat ca exista posibilitatea suspendarii sale, in urma unor acuzatii legate de implicarea sa in scurgeri de informatii catre presa, informatii referitoare la investigatia comportamentului lui Horner.

Cu toate acestea, dialogul clarificator dintre Marko si Oliver Mintzlaff, directorul general al Red Bull, a avut loc in dimineata competitiei desfasurate la Jeddah. Concluzia a fost indubitabila: Marko nu a avut parte de conduite necorespunzatoare si va ramane in continuare in cadrul echipei.

Intr-un interviu acordat postului austriac de televiziune ORF, chiar inaintea startului cursei, Marko a respins categoric acuzatiile legate de scurgerile de informatii, sugerand ca secventa evenimentelor din Arabia Saudita poate fi interpretata ca un efort deliberat de a-l desconsidera.

Pus in fata acuzatiei de scurgere de informatii, Marko a declarat cu vehementa: „Este absolut o aberatie. Sunt multumit cand reusesc sa controlez macar pe jumatate iPhone-ul. Nu am avut acces la acest raport, nici la aceste conversatii si am preferat sa ma mentin constient in afara situatiei. Asocierea mea cu acestea pare a fi rezultatul unei manevre planificate.

sursa foto: Zak Mauger / Motorsport Images

Identitatea persoanelor care, conform lui Marko, ar putea incerca sa provoace discordie ramane neclara, dar Horner si-a exprimat ferm convingerea ca orice activitate desfasurata in spatele scenei in cadrul competitiei saudite este complet detasata de personalitatea lui si de echipa de Formula 1.

Zvonurile despre suspendare au fost la fel de neasteptate pentru echipa noastra ca si pentru restul lumii. Am fost surprinsi sa auzim despre acestea. Helmut este legat prin contract de Red Bull GmbH, asa ca aceasta este o chestiune interna. Nu am avut nicio implicare in acea discutie.” a explicat Horner.

Horner si-a exprimat respectul pentru Marko, un pilon al echipei Red Bull Formula 1 de-a lungul anilor, mentionand ca, desi acesta a implinit venerabila varsta de 81 de ani, pasiunea sa pentru Formula 1 ramane arzatoare si benefica pentru echipa.

Situatia a devenit si mai incitanta odata cu afirmarea lui Max Verstappen, campionul mondial in exercitiu, care a sustinut ca este improbabil sa continue cu echipa daca mentorul sau, Marko, ar fi indepartat. In fata acestor declaratii, Horner a subliniat: „Nu a existat niciun proces de decizie in jurul situatiei lui Helmut, asa ca nu sunt sigur cum au inceput aceste zvonuri. Dar cu siguranta nu este o situatie cu care am fost eu implicat.”

Desi pot exista discrepante intre viziunile lui Marko si Horner, amandoi aduc contributii valoroase si complementare echipei Red Bull Formula 1, sprijinindu-i parcursul catre succes. Horner anticipa ca nu vor exista obstacole pentru ca Marko sa continue sa isi exercite rolul in ciuda complicatiilor situatiei actuale.

Relatia mea cu Helmut nu este problematica. El este mereu direct, dar asa este Helmut. Fiecare isi are locul si rolul bine definit in echipa. Cred ca succesul extraordinar si durabilitatea echipei noastre reprezinta una dintre cheile performantei noastre remarcabile.” a concluzionat Horner.

 

Recomandari pentru tine!