Giandomenico Basso castiga in Elvetia si isi asigura titlul

Weekendul trecut, Elveția a găzduit etapa cu numărul 5 a Tour European Rally, Rally International du Valais. Echipajele aveau de străbătut 13 probe speciale, împărțite în 2 zile de concurs. România a avut un echipaj prezent la startul raliului, este vorba aici de Alexandru Filip/Bogdan Iancu pe un Renault Clio R3T, fiind la cea de-a treia apariție în TER, după Cluj și Austria.

Prima zi de concurs îi revine lui Olivier Burri(Skoda Fabia R5), câștigând 4 din cele 8 teste ale zilei. Poziția secundă în ziua 1 de cursă este ocupată de cehul Jaroslav Orsak, iar pe 3 Giandomenico Basso.

Cea de-a doua zi de cursă începe cu un scratch al lui Burri, pe PS 10 care este Power Stage, Giandomenico Basso câștigă, iar pe PS 11, Burri abandonează, astfel încât îi oferă șefia clasamentului italianului Basso. La finalul raliului, Giandomenico Basso(Hyundai I20 R5) se impune și își adjudecă titlul în sezonul 2017 al Tour European Rally cu o etapă înainte de final. Pe 2 a venit belgianul Bernd Casier(Ford Fiesta R5), iar pe 3 localnicul Michael Burri(Ford Fiesta R5). Restul numelor care au terminat în puncte sunt: Nicolas Althaus(Skoda Fabia R5), Stefan Gottig(Skoda Fabia R5), Joel Rappaz(Peugeot 207 S2000), Jim van den Heuvel(Mitsubishi Lancer Evo 10), Niki Buhler(Peugeot 208 R2), Ignat Isaev(Citroen DS3 R3 Max) și Joachim Wagemans(Peugeot 208 R2). În clasamentul general, Basso este lider, urmat de Bernd Casier și Stefan Gottig.

În TER2 Cup, Joachim Wagemans s-a impus, iar la TER 2WD Niki Buhler a câștigat. La TER Production, Jim van den Heuvel și-a adjudecat victoria. Echipajul românesc Alexandru Filip/Bogdan Iancu(Renault Clio R3T) a terminat la general pe locul 13 și pe podiumul clasei TER 2WD, mai exact locul 3.

Ultima etapă a sezonului 2017 din Tour European Rally va avea loc în Italia, în perioada 24-26 noiembrie.

Sursa: RPM Racing RO

Sursa foto: terseries.com

Recomandari pentru tine!