FIA a confiscat piese din sistemul de alimentare cu benzina a Monoposturilor Ferrari

FIA a confiscat piese din sistemele de alimentare cu benzină a trei monposturi care au concurat in ultima cursa,in Brazilia, incluzand Ferrari. Acestea vor fi examinate. Nu a existat un protest oficial al vreunei echipe, insa investigatiile continua. 

Dupa cursa din Brazilia, Red Bull a zis ca nu va face protest impotriva echipei italiene,fie vorba de orice situatie. Acum totul tine de Mercedes.Helmut Marko a declarat ca  “Ei stiu mai multe ca noi.”Cei de la Mercedes,la randul lor,au zis si ei sa nu protesteze,pentru ca au indeplinit ce aveau de indeplinit.
Oricum, subiectul va fi clarificat,deoarece la momentul actual, in mod oficial, sistemele sunt testate de FIA.

Rivalii echipei italiene le au scris celor de la FIA cu scopul clarificarii utilizarii de PU pentru fiecare monopost. Red Bull a trimis trei scenarii,toate fiind  ilegale. FIA a trimis unTechnical Directive sa clarifice situatia prin pronuntarea aricolului 5.10.5 care spune ca “orice device, sistem or procedura care faciliteaza mai mult decat este permis utilizarea si economisirea carburantului este strict interzis.” Un al doilea Technical Directive a fost trimis cu o saptamana mai tarziu confirmand ca lichidul inflamabil in sistemul de racire nu poate fi utilizat pentru combustie.

ferrariSeful Mercedes motorsport  Toto Wolff spune ca  nu este corect sa trisezi cu consumul de carburant. “Daca cineva ar fi facut ce a zis TC-ul,ar fi fost din start un joc murdar.”

Acum FIA vrea sa clarifice zvonurile privind poluarea excesiva in paddock. Alt  motiv pentru care au fost confiscate acele piese. A da, si pentru a face comparatie intre monoposturile Ferrari si un monopost al altei echipe.

FIA  vrea numai sa clarifice. 
Piesele dezasamblate au legatura cu the flow rate sensor si cu motorul. Oare s-a injectat mai muta benzina decat a fost permis? Studiile vor fi facute in laboratoare speciale, iar daca in cateva zile, nu primim vreun semn, inseamna ca totul este ok pentru italieni.

Sursa: Tobi Grüner – gp24.ro
Photocredit: AMuS

Recomandari pentru tine!